Uitnodiging demobezoek proef met natuurlijke stikstof in tomaat

Bij het Wageningen University & Research in Bleiswijk doet VitalFluid een proef met inzet van natuurlijke stikstof in tomaat. Op 2 november is er een demo ter plaatse om de resultaten te laten zien.

In deze proef worden de tomaten geteeld volgens de principes van USDA Organic. De referentie wordt gevoed met ‘gewone’ organische meststoffen om dit te vergelijken met de VitalFluid Natural Nitrogen. Dit jaar is ook in de komkommerpraktijk getest. Daar leverde een Amerikaanse USDA bioteelt dezelfde productie als de regulier komkommerteelt bij de Nederlandse teler Herman Keijzers

Wat VitalFluid ziet is dat de beschikbaarheid van NO3 een stuk beter is met de natuurlijke stikstof die men zelf produceert, omdat deze direct beschikbaar is voor de gewassen. Sales Manager Mark van Boxtel. "Bij de ‘gewone’ organische stikstofbronnen moeten eerst de nutriënten worden omgezet in NO3 en dat kost veel tijd en moeite."

Natuurlijke stikstof van VitalFluid wordt geproduceerd door bliksem te kopiëren. Een nabootsing van een natuurlijk proces waarbij stikstof wordt opgelost in water. Dit duurzame proces levert de stikstof welke bij deze proef gebruikt is. 

Wie wil deelnemen aan de demo kan zich aanmelden bij VitalFluid per e-mail. Het aantal deelnemers is beperkt.

Voor meer informatie:
Mark van Boxtel
Vitalfluid
High Tech Campus 25-5
5656 AE Eindhoven
+31 (0)85 0603 025
info@vitalfluid.nl 
www.vitalfluid.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven