teeltareaal met 20% vergroot

Internationale fruitverwerker neemt grote Spaanse zachtfruitspeler over

De van origine Chilineense fruitverwerker Hortifrut neemt Atlantic Blue over. De Spaanse zachtfruitspeler teelt, veredelt en vermarkt onder meer aardbeien en blauwe bessen in Europa en Noord-Afrika en is gevestigd in het Spaanse Huelva. Hortifrut werkt al sinds 2000 met het bedrijf samen. 

Met de overname is een investering van €241 mln in bedrijfswaarde gemoeid. Van deze som werd €24 mln op 30 september 2021 betaald en zal €73,2 mln bij het afronden van de transactie op 30 november 2021 worden voldaan. Het overige bedrag zal in tien jaarlijkse termijnen worden betaald. 

Deze overname stelt Hortifrut in staat om haar teeltareaal met bijna 20% te vergroten, waarmee zij met 850 hectare uitbreidt, verdeeld over de drie landen waar Atlantic Blue actief is, te weten 400 hectare in Spanje, 248 hectare in Marokko en 200 hectare in Peru.  

“Dit is een belangrijke stap om onze groei binnen Europa een impuls te geven, de op één na grootste markt voor vers zachtfuit wereldwijd," zei Juan Ignacio Allende. 

De aankoop van het areaal in Marokko maakt het mogelijk voor het bedrijf om jaarrond haar eigen blauwe bessen naar Europa te exporteren. In combinatie met de teelt van frambozen in dit land en in Portugal ligt het bedrijf naar eigen zeggen op koers om haar Europese klanten jaarrond van zachtfruit te voorzien.

Naast de teeltbedrijven en faciliteiten van Atlantic Blue omvat de transactie ook de SAT-verwerkingsfabriek, het commerciële platform Euroberry, met een jaaromzet van €200 mln, en het wereldwijde  ontwikkelings- en veredelingsprogramma voor blauwe bessen en low-chill-kersen van Atlantic Blue. 

"Dit is een belangrijke stap om onze groei binnen Europa een impuls te geven, de op één na grootste markt voor zachtfruit wereldwijd. Dit is beslist één van de meest strategische overnames in de geschiedenis van Hortifrut die ons in staat stelt onze leidende positie binnen de wereldwijde zachtfruitsector te versterken," aldus Hortifrut CEO Juan Ignacio Allende. 

"Deze transactie biedt ons de kans om rassenontwikkeling verder te benutten om onze klanten over de hele wereld een nog breder productaanbod te kunnen bieden," zei Allende. "We zullen jaarrond zachtfruit van een consistente hoge kwaliteit kunnen leveren. Tevens zal Hortifrut het hoge niveau van dienstverlening blijven bieden waar zij wereldwijd om bekend staat."

Voor meer informatie: 
Constanza Morales
cmorales@simplicity.cl 
+56 9 92193550

Carolina Pizarro
cpizarro@simplicity.cl 
+56 9 66088238


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven