RVS buisrailkarren voor virusvrij en veilig onderhoud

Tholen - Maar liefst vijftien gloednieuwe buisrailkarren staan er klaar bij PDI. En aangezien ze volledig uitgevoerd zijn in roestvrijstaal, staan ze letterlijk te schitteren. Joris Bogaerts van Bogaerts Greenhouse Logistics, producent van de karren, vertelt dat dit een belangrijke innovatie is. "Het is van groot belang dat alle materieel 100% te desinfecteren is." 

Onderhoudsliften
Maar wacht eens even, buisrailkarren voor PDI? Gaat de installateur van scherminstallaties voortaan ook zelf tomaten telen? Dat is niet het geval. Het gaat om de schaarlift Qii-Lift H652, een bekend model van Bogaerts. PDI gaat deze inzetten als onderhoudslift, met een platformhoogte van 6,5 meter. 

"Kassen worden steeds hoger en veiligheid staat bij ons voorop," vertelt Jeroen de Jonge van PDI. "Op dit moment zijn we in diverse kassen tweede installaties aan het monteren of zijn we de bestaande doeken en scherminstallaties aan het renoveren. Het komt regelmatig voor dat deze kassen een kolomhoogte hebben van 6 meter. Om op deze hoogte goed en veilig te kunnen werken zijn de juiste buisrailkarren nodig." Daarom bestelde het bedrijf 15 exemplaren.

Roestvrijstaal
Het bijzonderste aan deze karren is dat ze volledig gemaakt zijn van RVS. Dit is omdat de karren steeds naar een ander project gaan.

"Gezien de toenemende ziektedruk in de professionele tuinbouwsector is het van uiterst groot belang alle materieel 100% te desinfecteren alvorens het bij een volgende opdracht te kunnen inzetten," vertelt CEO Joris Bogaerts. "Daarbij worden steeds vaker desinfectiemiddelen gebruikt met een hoge zuurgraad (pH 2-4). Een standaard dubbele poedercoatlaag biedt reeds een goede barrière tegen chemische inwerking op de stalen structuur van de schaarliften. De RVS chassis, schaar en werkplatform bieden een nog betere bescherming tegen mogelijke corrosievorming." 

Jeroen bevestigt dat ze hebben gemerkt dat door het grondige schoonmaken de oude karren gaan beschadigen. "We hebben 15 roestvrijstalen karren besteld. Het is een flinke investering, maar het is de enige juiste manier om tussen de gewassen te kunnen blijven werken."

Extra innovatie onder het chassis
Onder het chassis bevindt zich bovendien nog een typische Bogaerts innovatie. De snelreductieset maakt het mogelijk de flenswielen op een snelle en eenvoudige manier in hart-op-hart afstand te kunnen verstellen. "In de praktijk maakt dit het mogelijk de schaarliften te gebruiken in kassen met verschillende buisrails, variërend van 425 tot 650mm," laat Joris zien. "Met name voor een opdrachtnemer als Peter Dekker Installaties van groot belang, om materieel bij verschillende opdrachtgevers te kunnen inzetten." 

Samenwerking
De samenwerking tussen Bogaerts Greenhouse Logisctics en Peter Dekker Installaties gaat al meer dan 10 jaar terug. "Opnieuw een mooi voorbeeld van hoe de nauwe samenwerking leidt tot voortdurende productverbetering," besluiten beide partijen. 

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties 
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
+31 (0)174 629 444
info@pdinl.com
www.pdinl.com/

Bogaerts Greenhouse Logistics
Joris Bogaerts
+32 (0)3 800 72 31
joris@bogaertsgl.com 
www.bogaertsgl.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven