"bijna 50% minder betaald dan de marktprijs voor stroom"

Canadese teler valt op met energiestrategie

Door de hoge prijzen op de energiemarkt in het Canadese Alberta zijn de kosten voor de meeste groentetelers in de provincie gestegen. Een opvallende uitzondering is Gull Valley Greenhouses van Levi Tiemstra. De teler met een kas in Lacombe is tomaten, paprika's, sla en kruiden blijven telen terwijl hij t.o.v. van collega's bijna 50% minder betaalde voor elektriciteit. Wat maakt Gull Valley uniek? Hun energiestrategie.

In 2017 kreeg Levi Tiemstra erkenning van Greenhouse Canada omdat hij de eerste kas in Alberta was die ledlampen installeerde. Hij heeft ook aanzienlijk geïnvesteerd in ontvochtiging en luchtuitwisselingsventilatoren om het warmteverlies dat gepaard gaat met het ventileren tijdens de wintermaanden te minimaliseren. Levi is blijven investeren in leds en in het verbeteren van de energie-efficiëntie naarmate Gull Valley groeide.

De afgelopen vier jaar heeft Levi 360 Energy ingehuurd om hem regelmatig te adviseren bij het optimaliseren van het energiegebruik en de energiekosten van Gull Valley. Dit gezamenlijke beoordelingsproces heeft Gull Valley voortdurend geholpen bij het vinden van mogelijkheden voor operationele efficiëntie en het uitstippelen van strategieën voor oplossingen.

De strategie van 360 Energy voor de inkoop van elektriciteit heeft Gull Valley geholpen om meer dan € 86.000 aan kosten te besparen, waardoor de totale elektriciteitskosten in die periode met 10% zijn gedaald en de kosten voor grondstoffen met 20%. "Alleen al in 2021 heeft Gull Valley bijna 50% minder betaald dan de marktprijs voor stroom. Het geheim van dit succes was de beslissing van Levi om onze aanbeveling op te volgen en een ouder, minder voordelig contract af te kopen," vertellen ze.

Strategische combinatie van marktprijzen
Bevrijd van het oude contract was Gull Valley in staat om een strategische combinatie te gebruiken van marktprijzen in perioden van lage volatiliteit en afdekking in perioden van hoge volatiliteit, wat resulteerde in aanzienlijke kostenbesparingen. Levi: "Met de hulp van 360 heb ik mijn energiekosten laag kunnen houden en de hoge prijzen in Alberta kunnen vermijden. Door af te dekken zijn onze rekeningen stabiel en hebben we veel volatiliteit vermeden, vooral tijdens ons belichtingsseizoen."

De energiebesparingen van Gull Valley komen direct ten goede aan het bedrijfsresultaat. Elke dollar die wordt bespaard op energiekosten is weer een dollar in Levi's zak. Nu Levi een goed begrip heeft van zijn energieverbruik en -kosten en vertrouwen heeft in zijn vermogen om ze proactief te beheren, neemt hij de volgende stap in het beheersen van zijn energie: off-grid opwekking. Door samen te werken met een plaatselijke generator, zal Levi onafhankelijk van zijn plaatselijke nutsbedrijf van stroom worden voorzien.

Voor meer informatie:
360 Energy
+1 905  808 5623
alana.arkell@360energy.net
www.360energy.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven