Voormalig minister van Wales beweert dat Britse supermarkten AGF uit de EU 'maskeren'

John Redwood, het Tory-parlementslid voor Wokingham in Berkshire, verklaarde onlangs dat supermarkten een "groot enthousiasme hebben om de vlag van de Britse Unie te tonen", gekoppeld aan een "uitgesproken terughoudendheid om" voedsel van het continent te tonen met een EU-vlag.

Op zijn blog zei Redwood het volgende: "Ik merk in mijn lokale supermarkten een enthousiasme om de vlag van de Britse Unie te voeren op veel voedsel waardoor de retailer kan beweren dat het product van eigen bodem komt. Er is een duidelijke terughoudendheid om de EU-herkomst van continentaal voedsel te tonen met een EU-vlag, of zelfs om een Nederlandse vlag op de salade-items te zetten en een Spaanse vlag op de groenten die daar vandaan komen."

"Dit maakt het voor liefhebbers van voedsel van eigen bodem een beetje moeilijker om de import te herkennen. Het impliceert dat de supermarkten denken dat er genoeg mensen zijn die Brits voedsel willen kopen, maar niet genoeg die Europese AGF appreciƫren, dus proberen ze de herkomst te verhullen."

Bron: nation.cymru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven