Frank Mosterd, GIlad Produce:

"Ik verwacht niet dat Israel door de hoge gasprijzen massaal paprika's hierheen zal sturen"

Tholen - Het Israëlische paprikaseizoen zal bij Gilad Produce vanaf eind oktober, begin november van start gaan. De laatste jaren was de export van de Israëlische paprika's met name gericht op Rusland, Noord-Amerika en Canada en Frank Mosterd van Gilad Produce verwacht niet dat de huidige gasprijzen hier verandering in zullen brengen. Dat vertelde hij eind vorige week.

"Nederlandse telers zullen de teelt eerder beëindigen, maar ik verwacht dat met name de Spaanse telers, die al een paar weken op de markt zijn, hiervan zullen profiteren. Alleen wanneer de prijs hier echt hoog is, zal Israël meer paprika's naar Europa sturen, maar ik voorzie niet dat ze op voorhand massaal hierheen gaan sturen. Het gros zal weer naar Rusland en de Verenigde Staten gaan. Maar mocht het hier toch de lucht inschieten, dan is Israël wel in staat om snel te schakelen."

De teelt in Israël staat er volgens Frank goed voor. "We hebben een goede zomer gehad. Vorig jaar waren er door het hete weer veel fijne vruchten. Nu was het klimatologisch een stuk gunstiger en kunnen we het seizoen met goede, grove vruchten starten. Wel zal het volume dit jaar opnieuw lager zijn, na de lastige jaren die de Israëlische sector de laatste jaren heeft gehad."

Gilad Produce in De Lier is momenteel in de laatste weken van het Nederlandse seizoen aangekomen. "We bieden nog een paar weken paprika's, pepers en mini-komkommers aan en dan zit het seizoen er alweer op. Eén van de mooie lichtpunten van dit jaar is de invoering van ons eigen merk mini komkommers “Cuckies” en we kijken alweer met veel enthousiasme uit naar het volgende Holland seizoen. We zijn zelf ook wederom op zoek naar uitbreiding van ons areaal pepers, mini komkommers en paprika, want we zien dat de weg, die we een aantal jaren zijn ingeslagen met onze eigen merken, goed aanslaat en we voor iedere Nederlandse exporteur een goede partner kunnen zijn!"

Voor meer informatie:
Frank Mosterd
Gilad Produce
Poortcamp 9c
2678 PT De lier
+31 (0)174 528 067
mosterd@giladproduce.nl  
www.giladproduce.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven