De ins en outs van een succesvolle bedrijfsovername

Op 28 oktober is bij SGL/Porta Nova in Waddinxveen een ‘schuurbijeenkomst’ over bedrijfsovernames. De bijeenkomst is bedoeld voor (glas)tuinbouwondernemers en potentiële opvolgers. Organisatoren zijn de partners van ‘Living Lab West Duurzame bedrijfsovername’ (o.a. Hogeschool Inholland, Greenport West-Holland en Greenport Aalsmeer).

Iedereen weet dat het bedrijfsovernameproces goed begeleid moet worden en zeker de nodige tijd vergt. Een belangrijke succesfactor zijn de soft skills, zoals doorvragen, luisteren, inlevingsvermogen, geduld en kunnen inzetten van jouw netwerk. In deze bijeenkomst gaan we op zoek naar drijfveren en prikkels die de overdragers en overnemers aan het denken zetten.

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 oktober van 15 t/m 18 uur, op het bedrijf van Porta Nova aan de Abraham Kroesweg 44 te Waddinxveen.

  • Programma
    John vd Knaap – BraZander, Ervaringen van overdragers en overnemer
  • Gerry Kouwenhoven – lector Hogeschool Inholland, Resultaten na 1,5 jaar onderzoek over bedrijfsovernames in de agrarische sector
  • Edwin Weesie – onderzoeker Hogeschool Utrecht, over “Zij-instroming”
  • Studenten Inholland: Hoe kijkt de nieuwe generatie naar bedrijfsovernames in de tuinbouw? Welk bedrijf willen ze wel overnemen en waarom? Welke niet en waarom niet?

Aanmelden
Deelname is gratis, maar vol = vol. U kunt zich tot 25 oktober online aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven