Jim Geerts:

"In deze ventroute zit nog heel veel groeipotentie"

Tholen - Nog ruim anderhalve maand verdient Jim Geerts (62) zijn brood met zijn ventroute in Mechelen en omgeving. Eind november gaat hij met pensioen. "Hopelijk vind ik in de tussentijd nog iemand die het wil overnemen, er zit nog heel veel groei in", vertelt Jimmy. 

Jimmy begon 37 jaar geleden als aardbeienverkoper en schakelde later over op een volledig aanbod aan groenten en fruit. "Dat bleek een gigantisch succes." Jim maakt in een vierdaagse werkweek een omzet van 270.000 euro en ziet dat er nog altijd veel potentie in de handel zit.

De ouderwetse ventroute is ineens weer modern. Jimmy: “Ik heb alleen kwaliteitsproducten op de kraam. Dat ik daarmee tot aan de mensen hun voordeur kwam, onderscheidde me van de supermarkten. Zelf nu de grote ketens ook boodschappen aan huis leveren, blijft de kraam iets unieks. De mensen kunnen op het moment zelf beslissen wat ze kopen. Dat is natuurlijk helemaal anders dan wanneer je iets aanklikt op een scherm.”

Zijn klanten zien hem het liefst nog jaren doorgaan, maar voor Jimmy zit het erop; op 26 november gaat Jim voor het laatst op pad. “Ik ben nu 62 jaar en 37 koude winters hebben hun sporen nagelaten. Ik vind het een fantastische job, maar ik wil nu van mijn pensioen genieten. Maar wel met een zeer dubbel gevoel. Fruit en groenten zijn geweldige producten om mee te werken en het sociaal contact onderweg is heel fijn. Ik hoop daar een lokale overnemer van te kunnen overtuigen.”

Voor meer informatie
Jimmy Groenten en Fruit
Jim Geerts
+32 (0)477 346 970
jimgeerts@skynet.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven