Marcel Bouwmeester op NPO radio 5

“Ga een groentezaak beginnen, want er is handel voor!”

Tholen – Groenten en fruit, daar moet veel meer van gegeten worden. Gisteren was het Nationale Groente- en Fruitdag om mensen daar nog eens op te attenderen. Hard nodig nu de groenteboer niet meer bij mensen om de hoek zit. Groenteboer in hart en nieren Marcel Bouwmeester riep op NPO radio 5 op toch vooral een groentezaak te beginnen want: “er is handel voor”.


Marcel en Frieanne Bouwmeester

“Groentewinkels op de hoek zijn verpulverd door de supermarkten en hun actieprijzen”, is de indruk van radiopresentator Bert Haandrikman die elke werkdag een ochtendshow heeft op NPO 5. Hij was blij dat hij in de persoon van Marcel Bouwmeester nog een groenteman gevonden had. “Maar de groentemannen die zijn overgebleven doen het hartstikke goed”, reageerde Marcel. “Je moet wel met je tijd meegaan, met verse maaltijden, verse groenten en fruit, het wordt bij ons alleen maar drukker. Ga vooral een groentezaak beginnen, want er is handel voor.”

Marcel doet zelf heel veel in maaltijden en soepen. In de zaak lopen 3 koks rond om dat allemaal te kunnen verzorgen. “Losse groenten en fruit dat verkoopt steeds minder. Ongeveer 70 procent van de omzet komt uit maaltijden,” vertelt hij. “Mensen laten zich niet meer sturen in wat ze eten. Een pallet bloemkool neerzetten voor een actieprijs dat was vroeger makkelijke handel, maar dat werkt niet meer in deze tijd. We koken wel 200 tot 250 kilo aardappelen in de week. Dat is meer werk maar je kunt er wel een goede boterham mee verdienen.”

Om mensen meer groenten en fruit te laten eten heeft Marcel trouwens wel een idee. Mensen zouden niet alleen bij de avondmaaltijd groenten moeten eten, maar ook tijdens de lunch of het ontbijt zoals in veel ander Europese landen het geval is. “En natuurlijk snacken, het thema van de Nationale Groente en Fruitdag. Een doosje frambozen, snack komkommertje, pak dat in plaats van een zoete snack”, besluit Marcel.

Voor meer informatie
Marcel Bouwmeester
Bouwmeester Buitengewoon Vers
Deventerstraat 55
8171 AC Vaassen
+31 (0)578 5671332
info@bouwmeesterbuitengewoonvers.nl
www.bouwmeesterbuitengewoonvers.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven