Rode paprika uitschieter op VBT-klok in week 40

Het kasgroentenseizoen loopt versneld op zijn eind. Het resulteerde op de VBT-klokken vorige week in (hele) hoge prijzen voor vooral rode paprika's en komkommers.

De weinige komkommers die er waren werden begin vorige week nog tegen hele hoge prijzen verkocht. Eind vorige week daalden de prijzen weer, met als resultaat een t.o.v. week 40 gehalveerde middenprijs: 47 eurocent per stuk gemiddeld tegenover nog ruim 82 eurocent in week 40.

Rode paprika's leverde over heel week 41 gemiddeld 2,25 euro per kilo op, één euro meer dan in week 40. Ook de prijs voor gele paprika steeg tot ruim boven de eurogrens (1,20 euro). Groen zakte iets in prijs. 

De aantallen aubergines dalen ook. In de prijs is bij aubergine een lichte daling te zien. De prijs zakt naar net onder de eurogrens en komt uit op ruim 96 eurocent per kilo. 

In tomaat stegen zowel voor los als tros de prijzen. De grootste stijging is te zien in trostomaat. Van gemiddeld 95 eurocent per kilo in week 40 steeg de prijs naar 1,32 per kilo gemiddeld in week 41. Losse tomaten gingen gemiddeld voor 1,11 euro weg.  

In sla spreekt LAVA in haar marktupdate van eind vorige week over 'een normaal aanbod in alle sla-types'. De verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen de volgende weken. In de prijs zit, in ieder geval in de middenprijzen, t.o.v. week 40 weinig beweging. 

Bekijk hier alle marktcijfers over week 41 van het VBT. 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven