Revol Greens

Amerikaanse kasslateler breidt uit met overname aan de oostkust

De Noord-Amerikaanse slateler Revol Greens heeft BJ's Produce  overgenomen, een teeltbedrijf uit Athens (Georgia) dat kruiden en sla op de markt brengt onder het merk Living Fresh. Dit is meteen ook de eerste kasactiviteit van Revol Greens aan de oostkust.

Het akkoord werd afgerond op 12 oktober 2021 en omvat de aankoop van de bestaande kassen alsook een toekomstige kas waarvan de bouw binnenkort van start gaat. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Deze overname kadert binnen het "Vijf faciliteiten in vijf jaar"-project van Revol Greens en brengt het bedrijf een stap dichterbij het verwezenlijken van de doelstelling om alle Amerikanen te bereiken met zijn producten. De slateler ligt nu overigens twee jaar voor op dat schema.

Links Michael Wainscott en rechts Bentley Mills

Revol Greens heeft als doel om alle delen van de VS te bereiken met zijn kassla en premium biologische salades. Het slabedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Owatonna (Minnesota) is gevestigd, kondigde onlangs aan de eerste sla te hebben geoogst in een nieuwe, 26 hectare grote kas in Tehachapi (Californië) en ook te beginnen met de bouw van een kas in Temple (Texas).

Bentley Mills, eigenaar van BJ's Produce, zal zich bij het managementteam van Revol Greens in Athens voegen als algemeen directeur. "Revol Greens geeft nationale uitstraling aan ons lokale aanbod van verse Living Fresh-bladgroenten en zal ook de banden onderhouden die we hebben opgebouwd met retailklanten en consumenten", zegt Mills.

Living Fresh-bladgroenten worden duurzaam geteeld, zijn niet genetisch gemodificeerd en zijn verkrijgbaar in kropsla, romaine sla en basilicum. Revol Greens heeft langdurige partnerschappen met horeceklanten en retailers zoals onder meer Whole Foods Market, Sprouts, Walmart, Kroger en Harris Teeter, een afdeling van Kroger. Revol Greens brengt een breed scala aan producten op de markt, waaronder biologische kluitsla, biologische babyleaf-mixen en de nieuwe Premium Organic Salad Kits. De glastuinder ontwikkelde ook een biologische voedingsstof (Plant-Fed™) voor zijn USDA-gecertificeerde biologische sla die 100% vrij is van dierlijke bijproducten.

De vestiging in Athens (Georgia) ligt in de buurt van Atlanta en enkele grote distributiecentra, waardoor het een efficiënte toegang heeft tot de markten aan de oostkust.

Voor meer informatie:
Tristan Simpson
Revol Greens
+1 (310) 293-2184
pr@revolgreens.com 
www.revolgreens.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven