Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe mini-pruimtomaat Fanello geïntroduceerd

De Italiaanse divisie van Top Seeds International, een groentezaadbedrijf dat is gespecialiseerd in de veredeling, productie en distributie van hybriderassen, introduceert haar eerste mini-pruimtomaat: Fanello.

TSI Italia heeft zich met name op de smaak gericht bij de ontwikkeling van dit ras, dat tot voor kort alleen op Sicilië werd geteeld, maar nu op de markt wordt gebracht. "Bij deze mini-pruimtomaat ligt de focus op de smaak en hierin stelt Fanello niet teleur. Fanello kenmerkt zich door zijn zoetheid, met een Brix-waarde tot 11, één van de hoogste binnen deze categorie," vertelt Fabrizio Lurato van TSI Italia, de commerciële dochteronderneming van Top Seeds International. 

Fanello heeft een zeer laag valpercentage en de vruchten blijven stevig aan de steel zitten. De steel draagt ook bij aan het behoud van de versheid. Fanello is lang houdbaar zonder dat de vruchten hun stevigheid verliezen.  

Fanello kan op verschillende tijdstippen van september tot eind mei worden verplant. Het oogstseizoen loopt van november tot augustus. Na de proef in Sicilië is men in februari/ maart van dit jaar ook in Midden-Italië met de teelt van Fanello gestart. 

"Fanello is de naam van een wijk in Vittoria (een stad nabij Ragusa, Sicilië), waar een groente- en fruitmarkt is gevestigd," legt Rosario Privitera uit, regiomanager Midden- en Zuid-Italië. "We kozen deze naam als eerbetoon aan Sicilië waar deze tomaat werd ontwikkeld en hopen dat zij bij zal dragen aan de wereldwijde promotie van dit nieuwe ras."

Voor meer informatie:
Top Seeds International
Moshav Sharona, Lower Galilee 1523200, Israël
+972 4953 0148
office@topseedsltd.com 
topseedsltd.com

Publicatiedatum: