Duitse AgTech-investeerders richten zich op bio-informatica voor snellere veredeling

BASF Venture Capital en Amathaon Capital, een durfkapitaalbedrijf gespecialiseerd in AgTech, investeren in het in Tübingen gevestigde bio-informaticabedrijf Computomics. Zij voegen zich bij al bestaande aandeelhouders. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Computomics richt zich met name op voorspellende veredelingstechnologie voor gewassen en heeft daartoe kunstmatige intelligentie (AI) ontwikkeld. De technologie analyseert het genoom van de plant en andere factoren zoals lokale klimaatgegevens. Zo kan Computomics haar klanten aanbevelingen doen voor de ontwikkeling van beter presterende gewassen die zijn aangepast aan toekomstige klimaten en de veredeling versnellen.

Kortere doorlooptijd 
De technologie van Computomics stelt plantenveredelaars in staat om een op data gebaseerde voorselectie te maken om kandidaten te identificeren met het grootste opbrengstpotentieel voor elke omgeving en elke regio. De technologie combineert traditionele plantenveredelingsprocessen met een uitgebreide reeks aanvullende variabelen, zoals het klimaat en toekomstige regionale klimaatverandering, het bodemmicrobioom, genetische diversiteit en teeltpraktijken, om de omgeving en de genetica van de plant volledig vast te leggen. Rekening houdend met al deze informatie, simuleert het alle mogelijke kruisingen, verkent het de prestaties van miljoenen potentiële nakomelingen en kiest vervolgens de meest veelbelovende.

"Het gebruik van onze technologie verkort de doorlooptijd voor het ontwikkelen van een nieuw ras en vermindert ook het land- en watergebruik. Door gebruik te maken van natuurlijk beschikbare biodiversiteit, vertegenwoordigt het een concurrerend alternatief voor genetische modificatie", stelt Dr. Sebastian J. Schultheiss, medeoprichter en algemeen directeur van Computomics.

"De investering in Computomics is de laatste in een reeks operaties die de strategie van BASF ondersteunen om de Green Deal te realiseren. Deze strategie omvat ook technologieën die bijdragen aan de productie van betaalbaar en duurzaam voedsel", zegt Markus Solibieda, algemeen directeur van BASF Venture Capital.

Voor meer informatie:
BASF
www.basf.com
 
 
 

Amatheon
www.amatheon-agri.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven