Bayer, A&H en RedStar organiseren publieksevenement bij Markthal tijdens Dutch Food Week

Voor het derde jaar op rij sloot Bayer zich aan als partner van de Dutch Food Week. Het thema dit jaar is 'gezondheid, duurzaamheid en goed leven', en samen met Albert Heijn en RedStar bracht men met een publieksevenement net buiten de Markthal in Rotterdam de positieve kracht van ons voedsel in beeld.

Leslie Teo, global public affairs-lead van Bayer Vegetable Seeds: “Voor dit jaar koppelt Bayer samen met partners het Internationaal Jaar van de Groenten en Fruit aan de Dutch Food Week. Met onze geplande evenementen willen we niet alleen mensen bewust maken van voedselproductie en innovatie, maar ook van het belang van voeding voor iedereen. In de toekomst hopen we dat dit zal leiden tot een algemene discussie over het voedselsysteem en het waarborgen van de gezondheid voor iedereen. ”

Partners
Nico van Vliet, Global Value Chain Development Lead bij Bayer: “Wij hebben een heel goede relatie met Albert Heijn. Albert Heijn is ook partner van de Dutch Food Week en daarom hebben wij het initiatief genomen om samen te werken in deze editie. We zetten drie groentenrassen van De Ruiter in het zonnetje, die alle drie in het assortiment van Albert Heijn opgenomen zijn: het snoeptomaatje Red Desire, de sappige Galia meloen en de smaakvolle broccoli Ironman.”

Red Desire
Van Vliet vervolgt: “Red Desire krijgt daarbij nog extra aandacht, in samenwerking met onze teler en partner RedStar. Bayer, Albert Heijn en RedStar vinden gezond koken en genieten van lekker eten belangrijker dan ooit. Precies daarom slaan we de handen ineen en bieden we de bezoekers de kans om Red Desire te proeven en delen een handige kaart met de link naar verschillende smakelijke recepten.”

Zo lekker is gezond
Henri Lambriex, CEO RedStar, vertelt meer over Red Desire: “Wij delen met Bayer een passie voor tomaten die er niet alleen net zo goed uitzien als ze smaken, maar die ook een essentieel onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon voor jong en oud. Samen hebben we met succes Red Desire gelanceerd als een exclusieve mini pruimtomaat. Red Desire is internationaal geliefd bij klanten vanwege zijn zoete smaak, intense smaakexplosie en gezondheidsvoordelen. Eigenschappen die de eisen van onze klanten op het gebied van kwaliteit, zuiverheid, consistentie en gezondheidsvoordelen steeds overtreffen!”

De hele keten betrekken
Van Vliet: “Tijdens de Dutch Food Week toont Bayer aan hoe belangrijk samenwerking in de hele keten voor ons is. Niet alleen in de samenwerking met RedStar en Albert Heijn, maar ook met de betrokkenheid van Bakker Barendrecht, een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland die ook levert aan Albert Heijn. Bakker Barendrecht levert de broccoli Ironman tijdens deze editie. De Galia meloen die deze week extra aandacht krijgt komen uit Brazilië. Teler Agricola Famosa is erg trots op het speciale plekje dat hun meloenen krijgen.”

Contact met consumenten
Svetlana Tokunova, Customer Marketing Manager EMEA Glass/De Ruiter, legt uit waarom de Dutch Food Week belangrijk is voor Bayer: “De Dutch Food Week is een unieke kans om gezond en lekker eten onder de aandacht te brengen. Voor de divisie van Bayer Vegetables Seeds is het belangrijk om met eindconsumenten en interim-klanten te praten, hun directe feedback te verzamelen en ideeën te delen die we verder kunnen implementeren in onze rassen en campagnes.”

De Ruiter Experience Box
“Dit keer introduceren we de De Ruiter Experience Box 2.0, die helemaal coronavrij is. Het was mijn idee om een ​​zeer makkelijke en gebruiksvriendelijke tool te maken om de voorkeuren van de klant/consument te verzamelen. Vanuit De Ruiter, één van de zaadmerken van Bayer, hebben we verschillende aanpassingen gedaan en zijn blij om hier in Rotterdam een ​​nieuw model te introduceren,” besluit Tokunova.

De Dutch Food Week vindt plaats van 9 tot en met 16 oktober 2021.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven