ChainCargo haalt €1,75 miljoen op voor duurzamer wegtransport

Digital road freight forwarder ChainCargo heeft in een nieuwe investeringsronde € 1,75 miljoen opgehaald. Daarmee bedraagt het totaal aan groeigeld in deze Seed ronde voor de Eindhovense start-up € 3 miljoen. De kapitaalinjectie komt in een groei-jaar: ChainCargo verwacht in 2021 een vervijfvoudiging van de omzet.

De laatste investering van € 1,75 miljoen is afkomstig van BOM Brabant Ventures en twee informal investors. “Met dit bedrag kunnen we een grote stap zetten in het doorontwikkelen van onze digitale oplossingen en onze groei in Europa versnellen”, zegt medeoprichter Jeroen Kemp. “Met een focus op Full Truck Load transporten, kunnen klanten van ChainCargo een nog betere digitale tool verwachten, waarmee ze in een handomdraai – zonder vertragende tussenstappen - hun transport regelen.”

Transportbewegingen optimaal benutten
ChainCargo wil bijdragen aan een duurzame toekomst door verspilling in transport tegen te gaan en zo CO2-uitstoot te verminderen. Met digitalisering en automatisering creëert het bedrijf transparantie in de doorgaans ondoorzichtige wegtransportmarkt. Door exact te weten waar de beschikbare capaciteit zich bevindt, worden goederen efficiënter vervoerd en bestaande transportbewegingen optimaal benut.

Meer druk op wegtransport door reshoring naar Europa
Het benutten van bestaande transportbewegingen in Europa wordt de komende jaren nog belangrijker, verwacht de start-up. Door o.a. de exorbitante containerprijzen in de ocean freight markt, kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun productie naar Europa te verplaatsen. Dat legt extra druk op het wegtransport. “Wij hebben de oplossing om die druk te verlichten”, legt medeoprichter Giovanni Gubbels uit. “Via ons systeem kunnen verladers hun wegtransport efficiënt organiseren en het zoekproces naar nieuwe partners overslaan. Communicatie met verschillende vervoerders gebeurt op een centrale plek: het intelligente road freight forwarding systeem van ChainCargo.”

Over ChainCargo
Giovanni Gubbels, Jeroen Kemp en Coen van Boxtel startten ChainCargo in 2018 met het idee om de transportmarkt te verduurzamen en digitaliseren. Door verladers te matchen aan chauffeurs die al onderweg zijn, draagt de digital road freight forwarder bij aan efficiënter vervoer, minder onnodige kilometers en een beter milieu. ChainCargo telt 30 medewerkers en heeft naast een kantoor in Eindhoven een vestiging in Boedapest, Hongarije.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.