Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Telers combineren paprika- en kruidenteelt

De broers Stefan en Daniel zijn al de zesde generatie die samen met hun ouders Friedrich en Rosemarie Schulz in de groententeelt actief zijn. Tegenwoordig runnen ze een paprika- en een kruidenbedrijf in het tuinbouwgebied Großes Meer. De bedrijven liggen vlak bij elkaar, maar zijn ruimtelijk van elkaar gescheiden. De producten worden verkocht via de Gartenbauzentrale Papenburg, zo valt te lezen in een kort portret van de telers. 

Naast de gangbare keukenkruiden groeien in de kas bij de teler ook gemengde kruiden zoals zuring, koriander, lavas, dragon, kleine pimpernel en meer, allemaal biologisch geteeld.

Duurzame teelt
Paprika's worden bij deze tuinders al sinds 2018 geteeld en geoogst. Eind maart start de oogst van de groente, waarvan de planten tot aan het einde van het seizoen in november ca. 4-5 meter hoog groeien. 

De paprikateeltwerkzaamheden en de verzending van kruiden laten zich dankzij een gemeenschappelijke infrastructuur en inzet van het oogstteam voor beide bedrijven zeer goed combineren.

"Ons wordt vaak gevraagd of het rijpingsproces van een paprika van groen via geel naar oranje en vervolgens rood verloopt. Dat is niet zo. Wij telen drie verschillende paprikarassen, die alle drie in onrijpe toestand aanvankelijk groen zijn en daarna hun eigenlijke kleur aannemen. Deze verkleuring noemt men kleuromslag."

Bron: Gartenbauzentrale Papenburg eG

Voor meer informatie:
Gartenbauzentrale eG
Schulze-Delitzsch-Str. 10
26871 Papenburg
+49 4961 801 551
info@gartenbauzentrale.de 
www.gartenbauzentrale.de 

Gartenbau Friedrich Schulz
Großes Meer 6
26871 Papenburg
+49 68 969970
info@friedrich-schulz.de
www.friedrich-schulz.de 

Publicatiedatum: