Mooie groene gevels met de functionaliteit van moderne precisietuinbouw

"Als een kruising tussen een personal trainer en een tuinman, bieden wij Farming as a Service voor iedereen die geen commerciële teler wil zijn," zegt Mathew Howe, oprichter en stadsteler bij Grobrix.

In 2019 begon Mathew zijn uitstapje naar de teelt om de liefde voor verse pesto van zijn twee kinderen te bevredigen. Gevestigd in Singapore, waar 90% van de voeding wordt geïmporteerd, voldeed de kwaliteit van supermarktbasilicum en pesto gewoon niet aan hun normen.

]Mathew begon basilicum in vollegrond te telen en vervolgens in hydrocultuur. Nadat hij de basilicumteelt onder de knie had, begon hij met andere gewassen. Sindsdien heeft Mathew van het telen zijn fulltime baan gemaakt en heeft hij Grobrix opgericht met de missie om indoor farming toegankelijker te maken.


Mathew Howe, oprichter en stadsteler

Telen als dienst
Nadat hij merkte dat veel indoor teeltprojecten, zowel particulier als commercieel, op niets uitliepen door gebrek aan interesse en tijd, vatte Mathew het idee op om een hydrocultuursysteem aan te bieden naast urban farming diensten. Het hydrocultuursysteem vormt de ruggengraat van Grobrix en is ontworpen om zowel esthetisch aantrekkelijk als zeer winstgevend te zijn.

Grobrix' aeroponic systeem is een meerlagig, aan de muur bevestigd systeem, uitgerust met warm witte ledlampen. Het modulaire ontwerp stelt gebruikers in staat om meerdere systemen naast elkaar te installeren om het effect van een teeltwand te creëren zonder afbreuk te doen aan de opbrengst en op elke locatie.

"Op deze manier willen we precisietuinbouw uit de zeecontainer of het magazijn halen en in het volle zicht plaatsen, zodat iedereen het kan zien en waarderen," legt Mathew uit.

Waar Grobrix zich volgens Matthew het meest onderscheidt van andere aanbieders van modulaire teeltsystemen is zijn Personal Urban Farmer Service, ontworpen om de lange levensduur van indoor teeltprojecten te garanderen. Voor thuisprojecten biedt Grobrix levering, assemblage en regelmatige koeriersbezorging voor zaailingen en voedingsstoffen, alsmede onderhoud.

Voor commerciële locaties zoals hotels, restaurants, supermarkten en andere bedrijven biedt Grobrix een volledige teeltservice, inclusief een interactief wekelijks bezoek voor onderhoud, aanvulling van de voorraden en teeltadvies.

Voor het aanbod van zaailingen en voedingsstoffen werkt Grobrix samen met Grain International, een agro-biotech bedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van op maat gemaakte plantprocessen voor positieve economische, ecologische en sociale verandering. Eigen technieken worden gebruikt om gewassen te optimaliseren voor snellere groei en verbeterde stressbestendigheid. Hierdoor kunnen ze beter gedijen onder uiteenlopende klimatologische omstandigheden en zijn ze beter bestand tegen hogere temperaturen en vochtigheid.

Voor Grobrix ontwikkelt en optimaliseert Grain International ook plantgebaseerde voedingsstoffen om de behoefte aan synthetische meststoffen te verminderen en biologisch afbreekbare teeltpluggen om de afvalvoetafdruk van telers te minimaliseren.

"Hiermee voorziet Grobrix de stadsteler van voedzame, overvloedige en steeds ecologischere voeding op aanvraag."


Mathew en een chef-kok controleren de groenten

Gemakkelijk onderhoud
Zoals Mathew uitlegt, zien veel mensen af van indoor farming omdat ze hun teeltsysteem niet goed schoon kunnen maken. Afhankelijk van of en hoe het product uit elkaar gehaald kan worden, kan een gebruiker uren bezig zijn met het schoonmaken van het systeem voordat het opnieuw beplant wordt.

Om dit te verhelpen heeft Grobrix zijn systeem ontworpen voor eenvoudig onderhoud en reiniging, waarbij "elk onderdeel dat in contact komt met een voedingsstof of plant eenvoudig kan worden verwijderd en vervangen. Onderdelen kunnen zelfs uit het systeem worden gehaald en in de vaatwasser worden gewassen," legt Mathew uit. Met de persoonlijke stadstelersdienst voor commerciële gebruikers wordt in wezen niets van de reiniging ter plaatse gedaan. Ontsmette teeltomgevingen worden schoon binnengebracht wanneer dat nodig is.

Voor meer informatie:
Mathew Howe, oprichter en stadsteler
Grobrix
mathew@grobrix.com
www.grobrix.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven