Foodtrend: Meer groenten en fruit

Groenten en fruit vormen de basis van een gezond voedingspatroon, maar we eten nog niet genoeg groenten en fruit. Juist nu heeft het zin mensen te stimuleren meer groenten en fruit te eten, omdat het goed aansluit bij de huidige foodtrends. Bovendien is 2021 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Groenten en Fruit, dus bij uitstek een goed moment om daarop in te spelen, schrijft Nutrinews in een artikel.

Voor omschakeling naar een voedingspatroon met meer groenten en fruit is het van belang dat consumenten meer kennis krijgen over het ruime aanbod aan groenten en fruit, over hun belang voor een goede gezondheid en over de dagelijkse aanbevolen porties. Ook moeten ze weten hoe je groenten en fruit makkelijker in het dagmenu kunt inpassen. En - niet onbelangrijk - ze moeten ook voldoende toegang hebben tot groenten en fruit voor een betaalbare prijs.

Het consumeren van minimaal 300 gram groenten in een maaltijd is niet eenvoudig. Het helpt als je de groente-inname spreidt over de dag. Je kunt groenten ook inpassen in het ontbijt of lunch. Van elk eetmoment een groentemoment maken, is een gezonde gewoonte, aldus Nutrinews.

Coronacrisis
Het artikel gaat in op de effecten van de coronacrisis. Het is niet zo dat deze crisis ons eetpatroon drastisch verandert, maar de crisis heeft wel degelijk invloed gehad op ons koopgedrag. Consumenten zijn meer lokale voeding gaan kopen en zijn bovendien vaker gaan koken. En daarbij gebruikten ze vaker verse groenten. De aankoop van verse groenten en fruit steeg tijdens de lockdown. Een manier om te zorgen dat we meer groenten en fruit gaan eten, is te zorgen dat ze ook onderdeel worden van gemaksvoedsel. Dat kan in de vorm van voorgewassen, voorgeschilde en voorgesneden groenten en fruit, diepvriesgroenten en -fruit en groenten en fruit uit blik.

In het artikel wordt verder aandacht besteed aan de mogelijkheden om groenterestjes te verwerken, aan gefermenteerde groenten, supergroenten en superfruit.

Bron: Nutrinews, Groen Kennisnet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven