Julius-Kühn-instituut verhuist naar nieuwbouw en breidt kascomplex uit

Het Duitse Julius Kühn-instituut (JKI) doet in het Duitse Dossenheim onderzoek naar de oorzaken en de bestrijding van ziektes en ongedierte in de fruitteelt.

Komend jaar verhuist haar 'Institut für Biologischen Pflanzenschutz' (BI) uit Darmstadt naar de nieuwbouw in Dossenheim. Het gebouw bestaat uit twee vrijwel dezelfde gebouwde, op elkaar afgestemde delen met ieder eigen laboratoria, kantoren en functionele ruimtes. "Beide instituten zijn op deze wijze onder één dak verenigd en behouden tegelijkertijd hun eigen afdelingen", legt professor dr. Wilhelm Jelkmann, leider van het 'Fachinstitut für Pflanzenschutz in Obst- und Weinbau' (OW) van het Julius Kühn-instituut (JKI), in een gesprek met de Rhein-Neckar-Zeitung uit.

Onderdeel van de bouwwerkzaamheden is ook de renovatie en uitbreiding van het kassencomplex, dat naar verwachting in 2022 klaar is.

"Met het nieuwe gebouw maken we een grote sprong vooruit", zegt Wilhelm, en hij geeft een voorbeeld: in de laboratoria verversen ventilatiesystemen de lucht nu acht keer per uur. "Dat is tegenwoordig gangbaar, tot nu toe konden we alleen de ramen openen", zegt de instituutleider lachend.

Het vijftig jaar geleden opgerichte oude gebouw is energetisch gezien op, zou niet meer aan de brandveiligheidsvoorschriften voldoen en was nauwelijks rendabel te renoveren. De apparatuur voldeed niet meer aan de eisen van de toekomst. "Bovendien is de behoefte aan ruimte voor de werkgroepen gestegen en bij het onderzoek heeft het werk zich nog meer verplaatst van de plantages en kassen naar het laboratorium."

Voor meer informatie:
Professor Dr. Wilhelm Jelkmann
Julius Kühn-Institut (JKI)
- Bereich Obstbau -
Schwabenheimer Straße 101
69221 Dossenheim, Duitsland
www.julius-kuehn.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven