Containermaatschappijen boeken megawinst van 150 miljard dollar

Maritiem onderzoeksbureau Drewry heeft zijn winstverwachtingen voor containerlijnen herzien. De winsten zullen in 2021 naar verwachting een ongehoord hoog niveau van 150 miljard dollar (bijna €129,9 mld) aantikken.

Volgens Drewry, dat eerder in juli voorspelde dat de gecombineerde winst voor dit jaar wel eens de benchmark van 100 miljard dollar zou kunnen doorbreken, bleken prijzen voor containers het afgelopen kwartaal nog duurder dan geprognosticeerd, en is om niet helemaal heldere maar langzaam aan meer endemisch lijkende redenen het probleem van de gemankeerde supply chain nog altijd niet verholpen.

De nieuwe raming 'is in lijn met de verhoogde winstverwachtingen van alle grote rederijen op basis van de extreem positieve prestaties van het tweede kwartaal'.

Container-news.com meldt dat Drewry schat dat de winst voor rente en belastingen (EBIT) voor containerlijnen in het tweede kwartaal is uitgekomen op 39,2 miljard dollar (bijna 34 mld euro), een elfvoudige stijging in vergelijking met de cijfers van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Tegelijkertijd overtrof het EBIT-bedrag bij veel rederijen de verwachtingen op een nooit eerder vertoonde manier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven