huidmondjesgeleidbaarheid nog wel zorgenpunt

Beter vruchtgewicht, betere internodiën en minder gas in paprikaproef

De teelt van het project ‘Paprika energetisch in balans’ (seizoen 2020-21) is inmiddels afgerond. De planten voor het vervolgproject ‘Met LED naar en fossielvrije paprikateelt’ seizoen 2021-22 zijn vrijdag 24 september geplant. Op Kas als Energiebron blikt Bas Oudshoorn van Delphy terug op het afgelopen seizoen met de eerste resultaten, aangevuld met een vooruitblik naar komend seizoen.

"In het seizoen 2020-21 kijken onderzoekers en begeleidingscommissie terug op een geslaagde teelt," steekt Bas van wal. "Met een totaal van 45.6 kg/m² is de oogst (klasse 1, klasse 2 en twee rondes groen) goed te noemen. Ook het vruchtgewicht was goed met een gemiddelde over de gehele teelt van 217 gram. In het voorgaande seizoen zakte het vruchtgewicht weg aan het einde van de teelt, maar dat was afgelopen seizoen niet het geval. In eerdere teelten was de lengte van de internodiën te kort, waardoor het gewas niet goed werkbaar was en de vruchtkwaliteit negatief werd beïnvloed."

Afgelopen seizoen is de strekking van de internodiën door de tuinders in de BCO als goed beoordeeld. De strekkingsproblemen van de internodiën zijn opgelost door de keuze van een ander hoofdras, Gina strekt meer dan Mavera. Ook het aanpassen van het lichtspectrum (ten opzichte van vorig jaar had het totale spectrum minder groen licht, meer rood en verrood licht en was blauw vergelijkbaar) heeft voor meer strekking gezorgd.

Lees hier verder op Kas als Energiebron. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven