Rainlevelr onderzoekt automatische bediening regelklep

Het areaal dat is aangesloten op Rainlevelr, het project waarin telers hun bassin uitlenen om bij zware regenbuien water op te vangen, groeit gestaag. Met 46 deelnemers was er 249 hectare netto glas aangesloten per 1 oktober 2021.

Momenteel is het ruimte maken voor regenval een handmatig proces. Doel is nu dat te automatiseren, nadat deelnemers aangaven daarin graag ontzorgd te worden. Rainlevelr onderzoekt dat nu via een marktconsultatie

Reacties kunnen tot 15 november worden ingediend via Tenderned. Het Hoogheemraadschap van Delfland, drijvende kracht achter het project, roept alle geïnteresseerde en deskundige partijen op om kennis te nemen van de consultatie en mee te denken. Een belangrijke voorwaarde bij automatisering is dat ruimte maken in een bassin of silo vrijwillig blijft voor een teler. 

De ambitie van Rainlevelr is om in 20 jaar minimaal 80% van de glastuinbouw binnen Delfland aangesloten te hebben op het systeem. Daarom is een versnelling ingezet zodat de komende jaren circa 40 nieuwe deelnemers per jaar kunnen worden aangesloten.

Voor meer informatie:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven