Noord-Brabant rekent op 1.400 hectare glas in 2040

Noord-Brabant rekent erop dat in 2040 er 1.400 hectare glas in de provincie te vinden is. Dat blijkt uit het beleidskader 'Landbouw en Voedsel 2030' dat vanaf vandaag ter inzage ligt. De inschatting is dat het areaal stabiel is of licht krimpt. Groei wordt verwacht in zachtfruit en in het kweken van bomen en vaste planten. Naast een beleidskader is ook een milieueffectrapportage opgesteld. 


Afbeelding uit milieueffectrapportage, zie hieronder het rapport voor vergroting

Noord-Brabant is een agrarische provincie bij uitstek, met naast relatief veel glas (volgens het CBS circa 1430 hectare in 2020. De statistiekdienst rekent onder 'glas' ook plastic (tunnel)kassen zolang ze 'betreedbaar zijn') onder meer ook veel veehouderij en akkerbouw.

In het landelijk gebied heeft de provincie, zo stelt men in een bericht met een korte uitleg bij de documenten, 'grote opgaven op het gebied van water, natuur, stikstof, fijnstof en gezondheid' die vragen om 'een systeemverandering met een langjarige, consistente aanpak'. Het beleidskader dat nu ter inzage ligt moet hiervoor de basis vormen. 


Afbeelding uit concept beleidskader, zie hieronder het rapport voor vergroting 

Het ontwerp-beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 bevat doelen, strategie en kaders tot 2030, vooruitkijkend over meerdere bestuursperiodes heen. Bekijk de documenten hieronder. De documenten liggen ter inzage tot en met 22 november 2021. 

Ontwerp beleidskader landbouw en voedsel 2030

Milieueffectrapportage bij het beleidskader


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven