Twee nieuwe partners bij investeerder Astanor Ventures

Emmanuel Faber en David Barber sluiten aan bij investeerder Astanor Ventures. Het doel is om met de nieuwe partners 'met impact de volgende generatie van agrifood technologiebedrijven op te bouwen', zo deelt het investeringsbedrijf in een persbericht.

Sinds de oprichting in 2017 heeft Astanor geïnvesteerd in 29 agrifoodtechnologiebedrijven over de hele wereld, waaronder tuinbouwsoftwarepartij Artemis, sensorontwikkelaar Vivent, coatingontwikkelaar Apeel, vertical farmbouwer Infarm en insectenteler Ÿnsect. 

In december 2020 heeft het bedrijf een fonds van 264 miljoen euro gesloten, waarmee het naar eigen zeggen records heeft gevestigd voor het grootste impactbeleggingsfonds in agrifood dat ooit is opgehaald.

David Barber en Emmanuel Faber

Nieuw beleggingsmodel
David Barber is oprichter van Almanac Insights en medeoprichter van Blue Hill, een landbouw- en adviesbedrijf dat de weg leidt naar een regeneratieve economie. Emmanuel Faber is activist voor klimaatgericht en sociaal ondernemen en voormalig CEO van de Franse agrifood gigant Danone

Astanor pioniert naar eigen zeggen met een nieuw model van impactbeleggen, een model dat 'datagestuurd en transparant' is en dat 'rendement en impact schaalt om de economie te transformeren van een systeem van extractie naar een van regeneratie'.

Bron: Astanor Ventures


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven