360°-vorm zorgt voor een betere luchtstroom in het hele teeltgebied

"Door technologie te gebruiken om veel van de bestaande teeltfuncties te automatiseren en te elimineren, kunnen teams zich echt richten op plantverzorging, analyse en het opbouwen van hun bedrijf," zegt Doug Fyvolent van Hyperponic.

Hyperponic biedt verticale aeroponic systemen aan om een verscheidenheid aan gewassen te telen, hoewel het bedrijf zich momenteel richt op de cannabis- en hennepsector. Hyperponic heeft vier Amerikaanse patenten verworven en heeft ook in andere landen patenten aangevraagd.

Zoals Doug uitlegt, richt de eigen technologie van Hyperponic zich op teeltconsistentie en productstandaardisatie, operationele efficiëntie door automatisering, realtime monitoring en beheer op afstand, duurzaamheid door circulariteit en redundantie om problemen te beperken.

"In de cannabissector kan de huidige opbrengst tussen partijen variëren in de orde van grootte van 20%. Om een farmaceutische cannabis te kunnen telen, moet je onder de 5% zitten en ik ben blij te kunnen zeggen dat onze eerste testen laten zien dat we de mogelijkheid hebben om dat voor elkaar te krijgen."

Efficiëntie en gebruiksgemak
Hyperponic's gepatenteerde teelttechnologie heet het CropTower systeem en bestaat uit twintig 10' CropTowers die plaats bieden aan 2.040 planten, omringd worden door high-efficiency ledbelichting geleverd door Violet Gro, die aeroponisch gevoed worden. Het CropTower systeem wordt beheerd door het Cultivation Command Center, een intelligent platform gebouwd met aangepaste software en modulaire hardware. Met dit platform kan de teler dynamisch en op afstand de belichting, de dosering en levering van voedingsstoffen, de waterkwaliteit en de milieuparameters regelen. Het Cultivation Command Center omvat ook geautomatiseerde aspecten, business intelligence, gegevensanalyse en naleving, aldus de website van het bedrijf.

Het ontwerp van de CropTower maakt een efficiënt gebruik van de ruimte mogelijk zonder dat ladders of zwaar materieel nodig zijn om de hoger gelegen plantplaatsen te bereiken. Niet alleen kunnen de telers het hele gewas visueel beoordelen vanaf de grond door gewoon rond te lopen, maar de 360°-vorm van het systeem vergemakkelijkt de luchtstroom in het hele teeltgebied.

Van farmaceutische tot voedingsgewassen
En hoewel het CropTower-systeem momenteel voornamelijk op de markt wordt gebracht voor de hennep- en cannabisteelt, legt Doug uit dat het ook gemakkelijk kan worden gebruikt voor de teelt van andere gewassen.

"Ons doel is om ons systeem over de hele wereld te installeren en een echt FDA-goedgekeurd, full-spectrum product aan te bieden om mensen te helpen in hun medische behoeften te voorzien. We hopen ook deze torens te installeren om ondervoede bevolking van eten te voorzien en een opleidingsprogramma voor scholen te starten om kinderen te leren hoe technologie niet alleen over computerspelletjes gaat, maar dat je de wereld kunt voeden."

Voor meer informatie:
Doug Fyvolent, Managing Partner
Hyperponic
doug@hyperponic.com
https://hyperponic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven