26 oktober: Webinar over Europese regels en normen voor biostimulanten

De markt voor biostimulanten wordt met de nieuwe Europese Meststoffenverordening gereguleerd. Deze Fertilizers Product Regulation (FPR; EU 2019/1009) treedt in werking vanaf 16 juli 2022.

De FPR heeft naast een direct effect op de markt van biostimulanten en producten met biostimulanten, zoals bijvoorbeeld met Bacillus verrijkte potgrond, mogelijk ook invloed op de beschikbaarheid van biostimulanten voor de sector plantaardige uitgangsmaterialen.

Om duiding te geven aan deze nieuwe situatie en hoe ermee om te gaan, organiseert NEN op 26 oktober 2021 tussen 14:00 uur en 16:00 uur een webinar 'Werken met Europese wetten en normen voor biostimulanten'.

NEN Normcommissie Biostimulanten
Onder de FPR worden Europees geharmoniseerde normen ontwikkeld om biostimulanten te certificeren. Via de NEN Normcommissie ‘Biostimulanten’ kunnen Nederlandse belanghebbenden de ontwikkelingen volgen en invloed uitoefenen op normen.

De Plantum Hoofdcommissie Gewasgezondheid en Milieu heeft eerder geconstateerd dat ‘uitgangsmateriaal’ niet vertegenwoordigd was in de NEN-commissie, met als mogelijk gevolg dat toepassingen op uitgangsmateriaal ‘vergeten’ worden bij de normontwikkeling.

Plantum-leden constateerden al dat zij weliswaar geen ‘producenten’ van biostimulanten zijn, maar slechts ‘gebruikers’. Biostimulanten worden echter wel steeds belangrijker, ook voor zaden en jonge planten en daarom heeft Plantum, dat dit webinar onder de aandacht brengt, geoordeeld wel gebaat te zijn bij goede normontwikkeling. Daarom is Plantum vanaf 2021 lid geworden van de NEN Normcommissie biostimulanten.

Bron: NEN / Plantum 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven