Nieuw-Zeeland: Vraag naar Aziatische groenten met 400 procent gestegen

Bedrijfsleider Jay Clarke van Woodhaven Gardens vertelt dat zij al zo'n 20 jaar Shanghai bok choi, paksoi, wombok of Chinese kool, saigon raap en koriander telen. Het bedrijf is echter vier jaar geleden begonnen met het opvoeren van de aanplant nadat er een toenemende vraag op de markt werd waargenomen.

Clarke: "We zijn begonnen met wat proeven en het is echt van de grond gekomen, we hebben gezien dat sommige van onze traditionele lijnen terugkomen in volume en minder populair worden, zoals groene kool en ijsbergsla, maar de shanghai bok choi, wombok en saigon raap zijn echt in populariteit gegroeid. In de laatste twee tot drie jaar hebben we een groei gezien van tussen de 300 en 400 procent in deze lijnen."

Clarke is van mening dat de groeiende vraag wordt gestimuleerd doordat Nieuw-Zeelanders nieuwe groenten proberen en hun culinaire expertise uitbreiden. "Mensen gaan uit eten en proberen verschillende soorten voedsel uit en nemen die culinaire keuzes mee naar hun eigen huis," vertelde hij rnz.co.nz.

"Met toegang tot het internet en online kookprogramma's en zelfs programma's als My Food Bag en HelloFresh brengen ze verschillende recepten in Nieuw-Zeelandse huishoudens, zodat mensen meer ontdekken en erachter komen dat er manieren zijn om verse, gezonde groenten en smakelijke gerechten te eten die een beetje anders zijn dan we van oudsher in Nieuw-Zeeland gewend zijn."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven