Tweede beursdag Fruit Attraction nog drukker

Tholen - Op de tweede beursdag in Madrid was het nog drukker dan de eerste. Er was een gestage stroom bezoekers en standhouders zijn erg tevreden met de bezoeken. Met name in de Spaanse en Latijns-Amerikaanse hallen was het erg druk. De Spaanse hammen werden weer volop aangesneden en de sfeer was erg ontspannen.

Volgens Business France, dat het Franse paviljoen organiseert, was er een zelfde aantal Franse standhouders als de vorige editie. Ook de Italianen zijn met 155 stands erg goed vertegenwoordigd. Veel mensen zien de beurs ook als een belangrijke test voor de Fruit Logistica die in februari 2022 weer in Berlijn gepland staat. Ook veel Nederlandse bezoekers weten de beurs te vinden.


Franse stand Saint Charles Export

Gisteren kwam tevens de tomatencontactgroep bijeen, bestaande uit delegaties uit Italiƫ, Frankrijk en Spanje. Tijdens deze meeting waren er drie agendapunten, namelijk de economische prognose voor het nieuwe seizoen, de overeenkomsten tussen EU en Marokko en de fytosanitaire situatie.


De tomatencontactgroep bijeen

In alle drie de landen neemt de biologische teelt toe. Waar Spanje zich vooral richt op bio, is de focus in Frankrijk vooral op residuvrij. De prijzen in de tomatensector waren in 2021 vrij hoog, tot tevredenheid van de telers. Wel zorgt de opmars van ToBRFV voor de nodige zorgen.

Vandaag is de laatste beursdag, die duurt tot 17.00 uur. Morgen plaatsen we een fotoreportage van de beurs.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven