Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese subsidie voor verduurzaming voedselproductie vanuit Ede

Gedeputeerde Staten van Gelderland heeft dinsdag besloten om uit een Europees programma subsidie toe te kennen aan NIZO, een Contract Research Organisatie (CRO) uit Ede, voor het project SPRINT. Daarin wordt werk gemaakt van duurzame voedselproductie. 

Het geld komt uit het Europese subsidieprogramma OP Oost 2014-2020. Met dit geld stimuleert de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. 

Upgrade apparatuur
Verduurzaming van de voedselproductie is volgens NIZO een van de grote uitdagingen op dit moment. Belangrijke pijler hierin is de transitie van dierlijke naar plantaardige grondstoffen of andere hernieuwbare grondstoffen. Te denken valt aan op reststromen gekweekte gisten, schimmels, algen en bacteriën en het zo volledig mogelijk gebruiken van die grondstoffen voor humane consumptie.

André van der Wulp, COO NIZO: “NIZO beschikt over een goed geoutilleerde pilot plant. Deze is echter momenteel met name geschikt voor het verwerken van melk en andere vloeistoffen met goed opgeloste of gedispergeerde componenten. De afgelopen jaren heeft NIZO veel kennis opgebouwd voor de verwerking van een grote variëteit aan plantaardige en microbiële grondstoffen. Voor verdere procesoptimalisatie en opschaling is echter een upgrade van bestaande apparatuur en de investering in nieuwe apparatuur noodzakelijk.”

Bron: NIZO

Publicatiedatum: