Grieks glastuinbouwproject rekent op WKK

Een belangrijke stap voor het Griekse glastuinbouwproject Bellamia Farms is hun energievoorziening, inclusief een WKK-installatie. die is recent goedgekeurd door de Griekse regelgevende autoriteit voor energie (RAE). De warmtekrachtkoppelingsinstallatie van 8,8 MW zal de belangrijkste energiebron voor de kas worden.

De eerste fase van het kassenproject van Bellamia Farms wordt momenteel voorbereid. Het totale project zal meer dan 25 hectare beslaan, inclusief semigesloten kassen en verpakkings- en verwerkingsfaciliteiten. In de kas zullen drie soorten tomaten worden geteeld: vleestomaten, trostomaten en cherrytomaten.

Het bedrijf hoopt jaarlijks meer dan 12.000 ton tomaten te kunnen oogsten, waarvoor ze afspraken hebben gemaakt met grote winkelketens.

De totale investeringssom bedraagt meer dan 30 miljoen euro. Achter het project zit een fonds dat geleid wordt door de voormalige gouverneur van de ATEbank, Dimitris Miliakos.

Naast de afronding van het kassenproject zelf, is de volgende stap voor de elektriciteit de aansluiting op het HEDNO-netwerk, de Hellenic Electricity Distribution Network Operator.

Voor meer informatie:
Stavros Tampaoglou, managing director
Bellamia Farms S.A.
bellamiafarms@gmail.com
www.bellamiafarms.gr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven