Haven Rotterdam en Amsterdam pleiten voor eenheid in Europees Spoornetwerk

Samen met de havenbedrijven van Rotterdam en Amsterdam heeft evofenedex een pleidooi voor een aantrekkelijk en concurrerend spoorgoederenvervoer overhandigd aan de Nederlandse ambassadeur voor het spoorvervoer Wim van de Camp, meldt evofenedex. Dat gebeurde tijdens de komst van de Connecting Europe Express door Nederland.

In de brief wordt aandacht gevraagd voor het belang van spoorgoederenvervoer voor Nederlandse handels- en productiebedrijven. Kostenbeheersing en het uitbreiden van het spoornet om nieuwe klanten te bereiken en omwonenden van het spoor te ontzien zijn noodzakelijk.

Rondreis
De Connecting Europe Express deed zondag Amsterdam aan en maandag Rotterdam. "De trein is een initiatief van de Europese Unie en laat in de praktijk ook zien dat er nog veel werk te verzetten is om te komen tot een Europees spoornetwerk zonder obstakels", aldus de vereniging. Aangezien het spoor en de beveiligingssystemen per land nog steeds verschillen, zijn er maar liefst drie verschillende treinen ingezet om uiteindelijk alle lidstaten te kunnen aandoen. De trein is op 2 september uit Lissabon vertrokken en zal op 7 oktober eindbestemming Parijs bereiken. De trein legt een totale afstand af van 20.000 kilometer, passeert 33 keer een grens en stopt in totaal meer dan 100 keer.

Bron: evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven