De grootste kas met substraatteelt van Argentinië staat in Buenos Aires

In Lima, een gemeente op luttele kilometers van Buenos Aires, staat de grootste kas met substraatteelt van Argentinië. Op een oppervlakte van bijna 1,5 hectare teelt het bedrijf ADBlick Agro 270.000 aardbeienplanten van de rassen Albion, Monterrey en San Andreas. Daarmee heeft het bedrijf een permanente aanvoer van 300 ton per jaar.

Voor de uitvoering van dit project werkte ADBlick Agro samen met New Growing System (NGS), een Spaans bedrijf dat zich toelegt op teelttechnieken voor in kassen. Daarnaast kon het bedrijf vanaf het begin rekenen op advies van een commissie bestaande uit professionals van het Argentijnse Nationale Instituut voor Landbouwtechnologie (INTA) die hun kennis ter beschikking stelden om het substraat waarin de aardbeien groeien, te finetunen.

Sensoren
De kas heeft een meteorologisch station dat niet alleen aanstuurt wanneer het automatische dak, dat de kas beschermt tegen mogelijke stormen of harde wind, open moet, maar ook een bron van informatie is voor allerlei besluitvorming. Het station meet onder meer de temperatuur, vochtigheid, zonnestraling en windrichting en -snelheid.

Een andere sensor zorgt voor belangrijke informatie met betrekking tot de zuurgraad, elektrische geleidbaarheid en nutriëntenverbruik in de irrigatie. Al deze informatie wordt opgeslagen en is beschikbaar om in realtime of later te analyseren. Op deze manier kan het gewasbeheer van dag tot dag worden verbeterd en kan men beslissingen maken op basis van de eerder verkregen resultaten onder vergelijkbare omstandigheden.

Bij de stad
"Dit project speelt in op een groeiende vraag naar AGF-producten. Hydrocultuurkassen die zich dicht bij steden bevinden kunnen verse producten van hoge kwaliteit leveren zonder daarbij afval te genereren. De prijs is misschien iets hoger, maar het product is veel beter qua smaak, gezondheid en voedselveiligheid", legt Federico Mouso, directeur van ADBlick Hidroponia, uit.

Onlangs is het bedrijf begonnen met het op de markt brengen van aardbeien onder het merk Zempre in tal van winkels in de regio en in enkele van de belangrijkste supermarktketens van Argentinië.

Bron: perfil.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven