Nieuwe lijn mobiele buisrailkarren voor gewasverzorging

Precimet produceert al sinds 1998 mobiele buisrailkarren voor gewasverzorging. "In de loop der jaren hebben we er veel over geleerd," begint Adam Nenczak, directeur van Precimet. Al deze kennis werd gebruikt voor de ontwikkeling van Precilift, hun nieuwe generatie karren voor gewasverzorging, onderhoud en service. 

De kar is verkrijgbaar als enkelvoudige en dubbele scharnierunit met besturing en kan worden uitgerust als een mobiele gewasverzorgings-, onderhouds- of servicekar. 

Bij de P-serie (bestuurbare kar) kan de gebruiker op het werkplatform blijven terwijl de kar van het betonnen pad naar het railsysteem beweegt en wanneer de kar van pad naar pad rijdt. "Met de joystick kan de kar eenvoudig in de juiste richting of naar de juiste plaats worden bestuurd," vertelt Adam, eraan toevoegend dat de P-serie volgens hem de ideale oplossing is voor inspectie en onderhoud. Er is ook een zogenaamd 'zero turn'-model leverbaar, waarmee de kar op een betonnen ondergrond om zijn eigen as kan draaien. 

"We focussen op kwalitatieve en betrouwbare mobiele buisrailkar die beantwoorden aan de behoeften van onze klanten," vervolgt Adam. "Onze nieuwe buisrailkaruit de Precilift-serie zijn gebruiksvriendelijk." Ter illustratie laat hij zien hoe het platform soepel en vlot kan worden verhoogd en verlaagd via een gecontroleerde start/stop. Er is een brede instap aan de voor- en achterzijde van de kar en het anti-slip platform is voorzien van een ingebouwd, watervast roestvrijstalen voetpedaal. De maximumsnelheid bedraagt 90 meter per minuut via het buisrailsysteem en de snelheid wordt automatisch begrensd wanneer het platform zich op een bepaalde hoogte bevindt. 

Volgens Adam zijn de karren stabiel, robuust en betrouwbaar en zijn de onderhoudskosten laag omdat het bedrijf uitsluitend onderdelen van hoogwaardige kwaliteit gebruikt. Het bewegingssysteem beschikt over een onderhoudsvrije aansturing zonder ketting. Het chassis, waarin een extra bedieningspaneel is geïntegreerd, is afgewerkt met ronde hoeken en een voltractie accu. Optioneel kan een IP67-acculader worden ingebouwd. 

Het bedrijf heeft ook haar best gedaan op het spuitwerk. De kar is mechanisch gespoten en gepoedercoat met een dubbele laklaag die jarenlange bescherming tegen roest biedt en eenvoudig te reinigen is. Alle karren uit de Precilift-serie voldoen aan de eisen van het CE-merk. 

Voor meer informatie:
Precimet
sales@precimet.pl 
www.precimet.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven