Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe onderzoekkas voor Valto

Op 1 oktober kreeg Valto de sleutels van een kas met 17 afdelingen aan de Hoefweg in De Lier, waarmee directeur Thorben Looije een volgende stap zet in zijn groei-ambitie. Het onderzoek naar nieuwe, natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen werd tot nu toe gedaan op verschillende locaties.

Na de op handen zijnde aanpassingen van het nieuwe kassencomplex kunnen de onderzoekers van Valto grotere proeven doen op meerdere gewassen én dat alles op een plek, dichtbij het kantoor van het familiebedrijf op Leehove.


Thorben, op de voorgrond, in het nieuwe complex

De nieuwe onderzoekslocatie past bij de groeiplannen van het bedrijf, dat biocontrol middelen ontwikkelt en levert. “Wij geloven in de kracht van de natuur,” zegt Thorben Looije. "We ontwikkelen natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen om teelten weerbaar te maken tegen plantenziektes. Dit past helemaal binnen de doelen van een groener Europa, maar eveneens die van telers, die ook belang hechten aan gezondheid, duurzaamheid en milieu.”

Natuurlijke bescherming
Met Green Deals stimuleert de overheid bedrijven onder meer om de belasting op het milieu te verminderen. Voor de glastuin- en landbouw betekent dit concreet dat nog meer ingezet moet worden op natuurlijke gewasbescherming. Op die behoefte wil Valto inspelen door meer onderzoek en testen te doen en nieuwe biocontrol middelen te ontwikkelen. De aangekochte kas maakt dit in de toekomst mogelijk.

Innovatie in wetgeving
Voorwaarde voor innoveren is volgens Thorben wel dat wetgeving mee innoveert: “Onze klanten willen een gezonde oogst en een goed rendement behalen. Ze vragen onze hulp bij het voorkomen van ziektes in hun teelt. Wij doen dat graag met behulp van de natuur, alleen moet de wetgeving dan wel aangepast worden. De toelatingsprocedure voor natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen duurt nu ongeveer 8 tot 10 jaar. Gelukkig zijn steeds meer mensen in Den Haag en Brussel ervan doordrongen, dat wetgeving mee moet innoveren als we de doelstellingen van Europa willen halen.”

Voor meer informatie:
Thorben Looije
Valto

thorben@valto.nl 
www.valto.nl 

Publicatiedatum: