"Onze teeltsystemen zijn voor iedereen toegankelijk"

“Vertical farming is maar één van de dingen waar we ons mee bezighouden. We bieden een scala aan duurzame teeltsystemen aan en richten ons op de teelt van eetbare planten. Anderen richten zich op de teelt van cannabis of siergewassen, maar wij besloten te focussen op het duurzame en biologische groentesegment," vertelt Cassian Davis uit, eigenaar van Home Growers South Africa. 

Home Growers South Africa heeft meer dan 100 producten om thuis groenten te telen in haar assortiment, waaronder kweekzakken en -bakken, kweekkits voor champignons, wormenkwekerijen, benodigdheden voor vertical farming, systemen voor teelt op water, gereedschappen en accessoires. Het bedrijf vervaardigt veel van haar producten in Zuid-Afrika, waarmee zij garandeert dat telers altijd toegang hebben tot teeltmaterialen. 


Systemen voor teelt op water

Ruimtebesparend teeltsysteem dat efficiënt gebruikmaakt van hulpbronnen
Eén van de belangrijkste producten van Home Growers SA is de zogenaamde 'Grow Barrel', een teeltsysteem voor hobbytuiniers dat multidimensionaal is. Dit in tegenstelling tot wandsystemen, die eendimensionaal zijn. Het ronde systeem maximaliseert het efficiënt gebruik van licht en stelt telers in staat om in de 42 vakken en open bovenzijde tot wel 60 planten te telen.  

Cassian legt uit dat de Grow Barrel een doeltreffende methode is om op een beperkt oppervlak veel groenten en fruit te telen, aangezien een installatie slechts één vierkante meter in beslag neemt. De Grow Barrel is een duurzaam systeem met een wormenkwekerij in het hart van de installatie, waar wormenmest, of vermicompost, wordt geproduceerd om de planten van de noodzakelijke voedingstoffen te voorzien.

Een vergelijkbare productgroep zijn de verticale kweekzakken, die voorzien zijn van vier, acht of twaalf vakken en bevestigd kunnen worden aan een schutting, hek of muur.

 

Een diverse groep telers bereiken
Cassian legt uit dat het klantenbestand van Home Growers South Africa zeer divers is en bestaat uit hobbytuiniers, scholen, liefdadigheidsinstellingen en coöperaties. "Hoewel sommige van onze klanten zich richten op de teelt op water houden anderen het liever bij systemen op basis van aarde."

Het bedrijf biedt een scala aan grondgebonden en niet-grondgebonden systemen aan om aan de voorkeuren en bestaande infrastructuur van al haar klanten te kunnen beantwoorden. 

"In Zuid-Afrika zijn er veel stedelijke gebieden waar nauwelijks infrastructuur, zoals water en elektriciteit, aanwezig is. We willen Zuid-Afrikanen daarom de mogelijkheid geven om op een beperkt oppervlak hun eigen voedsel te telen. De passie en wens om te telen is er al."

Voor meer informatie: 
Cassian Davis, oprichter en eigenaar 
Home Growers South Africa
sales@homegrowers.co.za
homegrowers.co.za 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven