top 7 indoor-farming-start-ups

Hoeveel is er al in deze bedrijven geïnvesteerd?

Tot eind augustus 2021 werd er €4,8 mld aan durfkapitaal geïnvesteerd in agrotech start-ups, een segment bestaande uit meer dan 6.000 bedrijven die zich toeleggen op agrotech en indoor farming. PitchBook zet de op 7 indoor farming-start-ups op basis van recent transactievolume op een rijtje. 

Door op de naam van een bedrijf of investeerder in onderstaande lijst te klikken, wordt u doorverwezen naar een profiel preview van PitchBook, dat een beknopt overzicht geeft van de verschillende gegevens op PitchBook. 

Top-zeven indoor farming-start-ups op basis van transactievolume (2020 - heden) 
De bedrijven zijn gerangschikt aan de hand van de meest recente investeringsdatum en -som. 

Bowery
Dit in New York gevestigde vertical farm rondde in augustus een transactie af voor €275 mln, serie-C investering. Tot nu toe haalde het bedrijf €454 mln op.

AeroFarms
Dit bedrijf heeft haar hoofdkwartier in Newark en sloot in maart 2021 een transactie voor €271,4 mln. In totaal haalde zij tot nu toe €455 mln op.

80 Acres Farms
Deze in Hamilton gevestigde vertical farm sloot in augustus een deal ter waarde van €137 mln voor PE-groei en -uitbreiding. Tot nu toe haalde het bedrijf €214 mln aan investeringen binnen. 

Plenty
Deze vertical farm heeft haar hoofdkwartier in San Francisco en sloot in oktober 2020 haar laatste transactie bestaande uit €120 mln durfkapitaal voor een latere ontwikkelingsfase. Tot nu toe haalde het bedrijf in totaal €463 mln op.

Lees alles bij PitchBook. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven