Toch geen krekels, maar groenten in Thaise teeltcontainers

"Oorspronkelijk hadden we interesse in het kweken van eetbare insecten in een container, maar het geluid van miljoenen tsjirpende krekels is alom aanwezig en zou betekenen dat de containers niet overal verkocht kunnen worden. Toen bedachten we dat groenten geen geluid maken en dat we ook niet te maken hebben met uitwerpselen," zegt Yootapong Orr, oprichter van FlexiFarm.

FlexiFarm is een bedrijf in Thailand dat als eerste teeltsystemen in container farms op commerciële schaal levert. FlexiFarm heeft hun eigen container farm ontwikkeld en de interesse daarvoor groeit snel. Ze hebben dan ook al aanvragen ontvangen om extra farms te maken. Binnenkort installeert het bedrijf een systeem bij het grootste slateeltbedrijf van Thailand.

"We hebben ons bedrijf FlexiFarm genoemd om de flexibiliteit van onze oplossingen weer te geven. Het container farmconcept heeft mobiliteit als voordeel, zodat er kan worden bespaard op kosten voor langdurige logistieke processen. Maar als de klant ons vraagt een farm van een bepaalde grootte te bouwen, waar geen mobiliteit voor nodig is, dan kunnen onze technologiepartners aan die verzoeken voldoen," legt Yootapong uit.

Alles draait om integratie
Alhoewel ze eerst dachten dat container farming relatief eenvoudig zou zijn, kwamen ze er al snel achter dat er veel meer bij komt kijken. Volgens Yootapong gaat het in container farming veel meer om het combineren van geavanceerde technologieën in een container van 36 m², zodat je voor een halve hectare aan gewassen kunt telen. Bij het integreren van al de nodige technologieën heeft FlexiFarm ervoor gezorgd dat het systeem gebruiksvriendelijk en kosteneffectief is en een lage arbeidsintensiteit heeft.

FlexiFarm richt zich op bladgroenten en wil in de toekomst ook werken met fruit, kruiden en andere planten. FlexiFarm werkt samen met een team van academische adviseurs van toonaangevende tuinbouwuniversiteiten in Thailand. Ze kunnen contact met hen opnemen als er advies nodig is over aanpassingen in het systeem voor andere gewassen en de integratie van nieuwe processen.

Extra systeem naast traditionele teelt
Het team van FlexiFarm ziet hun oplossing als een aanvulling op de traditionele teeltmethodes in plaats van als vervanging daarvan. Thailand produceert een groot aantal gewassen van hoge kwaliteit, die wereldwijd worden geëxporteerd, maar het land is hard getroffen door de klimaatverandering en extreme weersomstandigheden. Dit maakt het moeilijk om zowel de kwantiteit en kwaliteit van tuinbouwproducten te beïnvloeden.

"We zijn hier om het gat op te vullen. Momenteel heeft een van onze klanten ons gevraagd om een systeem te ontwikkelen voor zijn voedselverwerkingsfaciliteit. Van het totaal aantal groentes dat hij in zijn faciliteit gebruikt, wil hij 20-30% zelf telen in een container farm. Dit is het begin van nog betere mogelijkheden," zegt Yootapong.

Het bedrijf wil graag dat het container farmsysteem een normaal product wordt in Thailand en wereldwijd, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om aan de slag te gaan met een teeltbedrijf.

Voor meer informatie:
Yootapong Orr, oprichter
Flexi Farm Tech
flexifarmtech@gmail.com
flexifarmtech.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven