Kruidenteler Bioplants opent nieuwe kas voor levering aan Parijse retail

Bioplants, een Frans teeltbedrijf gespecialiseerd in biologische aromatische kruiden, wil de eigen productie doorontwikkelen zonder chemische toevoegingen door meer circulaire te ondernemen, door automatisering en en een beter gebruik van kunstmatige intelligentie.

© Bioplants

"De nieuwe kas is opgezet om retailers in het westen en zuiden van Parijs te kunnen bevoorraden. We hebben de beschikking over 15.000 m² aan kassen, met de mogelijkheid om dit in de toekomst uit te bouwen naar 40.000 m²,” vertelt manager Angel Rodriguez.

Het productieproces is volledig geautomatiseerd: van zaaien tot verzenden. “De industrie heeft ons geïnspireerd en we hebben een hoog automatiseringsniveau. Ons proces botst overigens niet met dat van een biologisch en ecologisch proces. Integendeel, dankzij de technologie die we gebruiken kunnen we aan de strengste biologische eisen voldoen.”

© Bioplants

Voor de kassen wordt geen gebruikgemaakt van verwarming of kunstlicht en wordt regenwater opgevangen, gefilterd en gerecycled. Ook wordt het water verrijkt met nutriënten en gerecycled. “Ons doel is om niet alleen biologisch te telen in de vollegrond, maar ook een werkwijze te hanteren die past bij een circulaire economie met respect voor het milieu. We doen dit al door efficiënt met het watergebruik om te gaan. De actuele vraagstukken gaan echter verder dan de eisen die worden gesteld aan een biologische teelt. We moeten daarnaast stoppen met het tegenover elkaar plaatsen van de diverse productiemethoden, want we hebben ze allemaal nodig.”

Bron: ouest-france.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven