Fruit Cleaning Service vindt zijn weg in aanhoudend groeiende zachtfruitmarkt

Eerste hulp bij zachtfruit met een kwaliteitsprobleem

Tholen - Sinds de opstart van Fruit Cleaning Service  - het zusterbedrijf van Fruitful-Berries - begin maart van dit jaar weten zowel telers als handelaren over de gehele wereld het bedrijf vlot te vinden. "We worden vanuit verscheidene hoeken en partners in de hele wereld aangesproken om hulp te bieden bij zachtfruit met een kwaliteitsprobleem, een “nee, dank je” zullen zij zo goed als nooit van ons te horen krijgen, we weten er altijd een huisje voor te vinden", vertelt Maxim De Roeck.


Robbert Leisink, Maxim De Roeck en Kevin Smedts

"De service die we in combinatie met Fruitful-Berries aanbieden blijft uniek. We maken een duidelijk onderscheid tussen klasse 1 en 2 fruit en iedere kilo klein of groot wordt vergoed. Er komt hier geen enkele kilo fruit bij ons binnen, waarvan we vinden dat de waarde gelijk is aan nul. Dat vinden we respectloos voor zowel de teler als voor de gehele industrie eromheen", legt Maxim uit.

"Voorbije zomer werd er vanuit de industrie een zeer nette prijs betaald voor het klasse 2 fruit. Met name blauwe bessen deden het goed doordat er in Noord-Amerika fors minder volumes werden geoogst die doelbewust vanuit de basis geteeld worden voor deze sector. Hierdoor kwam er veel vraag vanuit het diepvriessegment en werden er tijdens bepaalde weken zelf prijzen betaald die dicht tegen het klasse 1 segment lagen. Tijdens de gigantische Oost-Europese piek rond week 33/34 zijn er dan ook telers geweest die tijdelijk de overgang hebben gemaakt naar machinepluk en zo alles voor de industrie via ons verkocht hebben."

"De blauwe bessenmarkt maakt momenteel volop de overgang richting overzees fruit. Bij de aftrap van dit seizoen ondervinden we zo goed als weinig tot zelfs geen kwaliteitsproblemen. Zodra dat seizoen echt op stoom komt rond week 44 zullen zich er helaas ook wat meer problemen gaan voordoen en dan zullen we uiteraard klaar staan waar en wanneer nodig. Een container met een temperatuur- en/of CA-probleem is uiteraard een drama voor zowel teler als eindklant, maar met onze constructie kunnen we de teler een zo goed mogelijke oplossing bieden via Fruit Cleaning Service en de desbetreffende klant eventueel alsnog verder helpen met vervangend klasse 1 fruit vanuit Fruitful-Berries."

"Maar het zijn dus niet enkel de telers die ons weten te vinden. Ook handelaren en zelf retailers bellen ons op om enkele mindere en of afgekeurde partijen te verwerken richting industrie", vervolgt collega Kevin Smedts. "We voelen toch een zekere vorm van appreciatie voor dit soort werk, vele bedrijven zouden een afgekeurde pallet te snel “storten” en er afscheid van nemen, terwijl wij de handen uit de mouwen steken en er iedere cent uithalen die er gemaakt van kan worden. Voordelen voor de gehele keten dus."

"Het totaalplaatje van onze beide bedrijven klopt en onze mensen bulken van de expertise en de passie voor het zachtfruit en dat goede gevoel stroomt door tot bij zowel telers als eindklanten. We zien de Europese zachtfruitconsumptie dit jaar wederom met 7% toenemen en daar willen we als zachtfruitspecialist ieder jaar met plezier verder aan mee werken!"

Voor meer informatie:
Robbert Leisink / Maxim De Roeck / Kevin Smedts
Fruitful BV
Venrayseweg 106B
5928 RH Venlo
Info@fruitful-berries.com     
www.fruitfulbv.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven