Kubota en Yamaha Motor investeren in Amerikaanse start-up die aardbeiplukrobot ontwikkelt

Kubota en Yamaha Motor hebben extra geïnvesteerd in de Amerikaanse start-up Advanced Farm Technologies (AFT).

AFT is een Amerikaanse start-up die op zoek is naar manieren om de efficiëntie in de tuinbouwsector te verhogen door het ontwikkelen en vervaardigen van robots voor het oogsten van aardbeien. Hun TX aardbeiplukrobot bestaat uit een combinatie van een onbemand grondvoertuig (UGV), beeldsensoren en kunstmatige intelligentie (AI).

De beeldherkenningstechnologie is in staat om plukrijpe aardbeien direct te herkennen, waarna deze voorzichtig worden geplukt door de grijpers aan het uiteinde van de robotarmen. Deze automatiseringstechnologie maakt het mogelijk om het aandeel menselijke handelingen tijdens dit proces aanzienlijk te reduceren, waardoor de operationele efficiëntie kan worden gemaximaliseerd. 


De TX aardbeiplukrobot 

Met deze investering benutten Kubota en Yamaha Motor de technologieën van beide bedrijven om de ontwikkeling van geautomatiseerde agrarische oplossingen voor grond- en boomgewassen door AFT te versnellen. 

Dit gezamenlijke initiatief kon worden gerealiseerd dankzij de open innovatie ondersteuning van beide bedrijven. Zo richtte Kubota in 2019 het 'Innovation Center' op om open innovatie door samenwerking met externe organisaties te bevorderen. Deze activiteiten stellen Kubota in staat om haar kennis van geavanceerde agrotechnologie te verdiepen en de ontwikkeling van haar solutions business een impuls te geven. Yamaha Motor gebruikt haar in 2015 opgerichte bedrijfsonderdeel Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley (YMVSV) om met deze investering voet aan de grond te krijgen binnen de corporate venture capital (CVC)-activiteiten. 

Voor meer informatie:
www.kubota.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven