'Ben en Clau naar Moskou'

AGF'ers vragen steun voor Stichting MS-vrij leven

Bianca Huyzer, die jaren werkzaam is geweest in de AGF-wereld, bij onder meer Bakker Barendrecht en later LeBaFruit, stuurde ons onderstaand oproepje:

"Afgelopen juli ben ik met nog drie vrijwilligers een stichting begonnen 'MS Vrij Leven'. De reden hiervan is dat mijn schoonzus nu al 4 jaar deze ziekte heeft en mijn neef en diens vrouw hebben het ook allebei. Mijn neef werkt nog maar drie keer drie uur per week bij Zoutewelle Barendrecht. Door MS zijn ze vaak extreem vermoeid en prikkels zijn snel te veel."

"De spierkracht neem af en hun bewegingsvrijheid wordt steeds minder. Hun sociale leven wordt kleiner en kleiner. Er is behandeling, die in andere landen al vele jaren wordt toegepast om MS stop te zetten. Het betreft een stamceltransplantatie (HSCT) waarbij de kans van slagen bij hun vorm van MS 90% is. Veel Nederlandse MS-patiënten hebben de behandeling in het buitenland al ondergaan. De resultaten zijn fenomenaal."

"Inmiddels hebben mijn neef en zijn vrouw contact gehad met de HSCT kliniek in Moskou en zijn ze beiden geaccepteerd voor een behandeling. Datum: 22-2-22. Er is één probleem: De behandeling is erg kostbaar en wordt in Nederland helaas niet vergoed! Behandeling en nazorg kosten in totaal € 120.000 euro. Geld dat zij zelf niet hebben. Gun jij hen een beter leven en wil je onze stichting helpen om deze behandeling mogelijk te maken?"

Ook Arjan Zoutewelle geeft aan dit initiatief van harte te ondersteunen. "Benjamin van der Waal werkt bij ons. Vele AGF'ers zullen ook bekend zijn met zijn vader Jan van der Waal, die na veel Zoutewelle-dienstjaren inmiddels met pensioen is. We nodigen iedereen uit hun verhaal te bekijken. 'Wie goed doet, goed ontmoet’!

Rekeningnummer: NL32RABO0371824923 ten name van: Stichting MS Vij leven 

Voor meer informatie: www.msvrijleven.nl  en www.benenclaunaarmoskou.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven