28 september

Jan Doldersum over Aziatische AGF-consumptie op Asia Fruit Congress

De verssector verandert snel, niet alleen in Azië, maar ook wereldwijd, en de uitbraak van het coronavirus heeft de veranderingen nog verder versneld. Op 28 september neemt Jan Doldersum van Rijk Zwaan deel aan een paneldiscussie met twee andere experts tijdens het Asia Fruit Congress. Zij zullen spreken over het effect van de Covid-19-pandemie op de verssector, maar ook over de gevolgen en kansen op de langere termijn.

Consumenten maken nieuwe en andere keuzes, wat leidt tot een verschuiving in het koopgedrag van de consument. Zij verkennen alternatieve verkoopkanalen wanneer zij boodschappen doen, zoals online en thuisbezorgingsdiensten. Bovendien kiezen consumenten steeds vaker voor voedingsveilige en hoogwaardige producten die lokaal zijn geteeld. Dit creëert nieuwe mogelijkheden voor beschermde hightechteelt, waardoor verse en gezonde gewassen, zoals sla, efficiënter en dichter bij de lokale afzetmarkten kunnen worden geteeld dan ooit.

Deze trend is de afgelopen jaren ook in Azië steeds duidelijker geworden. Terwijl de nadruk in de regio van oudsher lag op lowtech teeltsystemen, is er nu in steeds meer Aziatische landen een duidelijke verschuiving naar hightech teelt. Dit sluit perfect aan bij de toenemende vraag van consumenten naar gezonde en kwalitatief hoogwaardige producten.

Aanmelden kan via https://www.asiafruitcongress.com/.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven