Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"We willen de technologie zo eenvoudig, efficiënt en handig mogelijk maken"

"Het hebben van deze units in restaurants zal een ervaring zijn voor gasten, zoals het hebben van een kreefttank waaruit de klanten kunnen kiezen. Op dezelfde manier kunnen ze de kruiden en salades zien die in hun gerechten worden gebruikt," zegt Raphael Schardt, medeoprichter en CEO van Mana Farms.

Mana Farms is een Duits agtech bedrijf dat in 2020 is opgericht en gebruikersgerichte vertical farmsystemen levert. De Mana Farm-teeltkast is ontwikkeld voor de foodservice-sector, specifiek voor high-end restauranthouders die het hele jaar door hoogwaardige ingrediënten willen gebruiken.

Oprichters Richard Daser en Raphael Schardt

"We hebben veel marktonderzoek gedaan en deze niche gevonden, de high-price hoteliers en gastronomen, waar het ter plekke telen van voeding een goed marketinginstrument is," legt Raphael uit.

Zoals Raphael uitlegt, heeft het bedrijf zich sinds de oprichting snel ontwikkeld, omdat investeerders er vanaf het begin bij betrokken waren en Mana Farms de financiering verschaften die nodig was om fulltime te werken aan de ontwikkeling van hun teeltkast.

"We steken veel onderzoek in de ontwikkeling van het product zelf op het gebied van technologie, hardware en software. We verzamelen ook data voor alle variabelen die belangrijk zijn op het teeltbedrijf. Die verzamelen we in de cloud en daar maken we teeltrecepten van."

De teeltkast
De teeltkast heeft een oppervlak van 90 x 120 cm en is 2,50 m hoog. Met elke unit kan de gebruiker 400-500 planten per maand telen. Verder heeft het systeem een mobiel kanalensysteem om het werk in de teelt te vergemakkelijken. Voor de kast is alleen een stopcontact van 230 V nodig.

Mana Farms heeft een online applicatie ontwikkeld die de teeltkast controleert en regelt. Via de applicatie kan de eindgebruiker zien wat er in de kast gebeurt, hij kan Mana Farms vertellen wat hij wil telen en Mana Farms voert vervolgens de teeltrecepten uit.

De Mana Farms teeltkast

Volgens Raphael onderscheidt Mana Farms zich van de concurrentie door het gepatenteerde (patent pending) mobiele kanalensysteem. Hierdoor is de kast volgens hem 'uiterst eenvoudig in gebruik.'

"Wij zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie indoor teeltsystemen zeer gebruikersgericht en uiterst eenvoudig in gebruik moet zijn. Met ons kanaalsysteem gebeurt het zaaien, oogsten en schoonmaken buiten het teeltbedrijf, waardoor de Mana Farm perfect integreert in gastronomie-processen."

Mana Farms rolt dit najaar de eerste serie van de Mana Farm uit naar de eerste klanten. Bestellingen voor de volgende productie kunnen op de site geplaatst worden.

Voor meer informatie:
Raphael Schardt
Mana Farms
raphael@manafarms.io
www.manafarms.io 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven