Groente & Fruitbrigade redt 3 miljoen kilo verse groenten en fruit

De Groente & Fruitbrigade is sinds de start in 2018 hard gegroeid. Afgelopen maand redde de brigade haar 3 miljoenste kilo groente en fruit. De Groente & Fruitbrigade redt groente en fruit en levert dit aan voedselbanken. Sinds de start in 2018 is de organisatie hard gegroeid. Er zijn vestigingen in Poeldijk en Venlo en de organisatie levert aan distributiecentra van Voedselbanken Nederland door het hele land. De afgelopen maand redde de brigade haar 3 miljoenste kilo groente en fruit. De organisatie is blij met deze mijlpaal, maar nog niet tevreden. Het doel is om elke voedselbankklant van 1 kilo groente en fruit te voorzien.

De Groente & Fruitbrigade is volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligers. ‘Brigadiers’ noemen ze de vrijwilligers die zich elke week inzetten om groente en fruit bij de armste mensen van Nederland te krijgen. Elianne Leeffers (bestuurslid bij de Groente & Fruitbrigade): "Doordat we uitsluitend met vrijwilligers werken is de brigade heel bijzonder om voor te werken. Iedereen heeft enorm veel hart voor de zaak en wil bijdragen aan onze missie. Aan de ene kant gaan we voedselverspilling tegen en aan de andere kant helpen we voedselbankklanten gezonder te eten. Voor beide doelen zetten onze brigadiers zich met hart en ziel in en dat brengt een geweldige energie."

De brigade zoekt altijd nog meer vrijwilligers. Ze zoeken nu onder andere inpakkers voor de vestiging in Venlo en een PR & Communicatie coördinator en een HR coördinator voor de centrale organisatie. Alle vacatures zijn te vinden op https://www.groentefruitbrigade.nl/vacatures/

voor meer informatie:
Elianne Leeffers
De Groente & Fruitbrigade
+31 (0)6 24651433
elianne.leeffers@groentefruitbrigade.nl
www.groentefruitbrigade.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven