Wouter Willems, ZON:

"Markt gele en groene paprika's iets opgekrabbeld, prijs rode en oranje ver onder niveau"

Tholen - De markt voor Hollandse paprika's ontwikkelt zich momenteel zeer moeizaam. "Prijzen van gele en groene paprika's zijn inmiddels een beetje opgekrabbeld, maar met name de prijzen van rood en oranje liggen ver beneden niveau", constateert sales manager Wouter Willems van ZON.


Klokkopers bij ZON

Hij verklaart de moeizame marktsituatie vooral door een gebrek aan vraag. "Er zijn paprika's zat, we hebben een flinke zetting achter de rug. De supermarkten doen er met al de geplande acties ook alles aan om de paprika's goed af te zetten, maar de vraag ontbreekt simpelweg. Dat maakt de markt momenteel een beetje ongrijpbaar. De prijs van gele en groene paprika's ligt momenteel boven de euro, maar rode en oranje paprika's werden deze week voor een prijsniveau rond respectievelijk 60/70 en 50/60 cent verkocht. Dat is veel te laag, zeker voor de tijd van het jaar."

"Het wrange is dat de kwaliteit op het moment juist erg goed is. In de zomer hebben we kwalitatief een aantal mindere weken gehad, maar die zijn gelukkig achter de rug. De kwaliteit is nu echt goed te noemen", vervolgt de sales manager. Wat de markt zou kunnen opleven? "Dan moeten toch de producties flink tegen gaan vallen om het tij te keren en mensen moeten massaal Hollandse paprika's gaan kopen."

"Inmiddels zijn de eerste Spaanse paprika's alweer gearriveerd, al zijn dit nog geen grote volumes. Maar de Spanjaarden zijn er alweer vroeger bij dan vorig jaar. Hopelijk blijven de supermarkten voorlopig nog Nederlands product kopen. Wij hebben nog wel tot de tweede week van november aanvoer van onze telers, de kwaliteit is goed en de volumes zijn beschikbaar. Dus niets staat de afzet van de Hollandse paprika's in de weg", besluit Wouter.

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
+31 (0)77 3239999
wouter.willems@royalzon.com 
https://www.royalzon.com/nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven