Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Genap Energy Cover

Eerste regenwaterbassin in Nederland voorzien van energie-opwekkend afdekzeil

Tholen - Genap heeft een rijke geschiedenis in waterprojecten, nu al 70 jaar. Dick van Regteren, sinds 2007 eigenaar van het bedrijf, is vanaf 1999 onderdeel van die geschiedenis. In dat jaar trad hij in dienst van Genap als verkoper buitendienst voor de grond-, weg- en waterbouwprojecten. Meer dan twee decennia dus, waarin hij het nodige heeft meegemaakt.

Buitenlandervaring
Dick: "Mijn eerste buitenlandervaring begon met een reis via Londen naar Teheran, de hoofdstad van Iran. In Londen werd ik, onbewust, beroofd van mijn portemonnee, aangekomen in Teheran mocht ik bij de klant even wat geld lenen uit zijn kluis. De Nederlandse bank zou blij geweest zijn met die inhoud van de kluis. Niet vaker zoveel cash gezien als toen…. Een sneeuwstorm, een bergrit met 101 ongelukken en een gemist vliegtuig verder konden wij ons project, een waterbassin in Kerman opschrijven. Mooie ervaring.”  

Het buitenland is vanaf dat moment door Genap steeds vaker opgezocht en heeft er uiteindelijk toe geleid dat hun motto “think global, act local” werkelijkheid is geworden. Met productievestigingen voor water opslagsystemen (water tanks en bassins) in Kenia, India en aanstaande joint ventures in Mexico en Canada hebben ze invulling gegeven aan hun groeiambities.

Waterbassins voorzien van zonnefolie
“Nederland is onze broedkamer voor innovaties, zoals de nieuwste ontwikkeling, een afdekking op waterbassins voorzien van zonnefolie,” gaat Dick verder. Begin september is er een afdekking geplaatst bij de Wageningen University Research locatie in Bleiswijk. Samen met TNO, Heyet Solar en de WUR is het eerste regenwaterbassin in Nederland voorzien van het zogenoemde “Genap Energy Cover” systeem, een afdekzeil dat algengroei en verdamping voorkomt en tegelijkertijd het oppervlak gebruikt om zonne-energie op te wekken dat de tuinder kan gebruiken voor zijn energiebehoefte.

Op de Greentech in Amsterdam zal deze nieuwste ontwikkeling op het innovatieplatvorm worden getoond.

Voor meer informatie:
Genap B.V.
Goorsestraat 1
7041 GA ‘s-Heerenberg
+31 (0)314 66 16 44
D.vanRegteren@genap.nl 
www.genap.nl