Onderzoek Universiteit Kent: Groenten en fruit maken je gelukkig

Dat er een verband is tussen je levensstijl en je algemeen welzijn is oud nieuws, maar nieuwe bevindingen in het vakblad Journal of happiness studies tonen aan dat er een positieve link is tussen een levensstijl met hoofdrollen voor groenten, fruit en lichaamsbeweging en de tevredenheid met het leven zelf.

De onderzoekers kwamen erachter dankzij een observationele methode, waarmee ze elk effect van geluk dat verband houdt met de levensstijl afzonderlijk konden bekijken. Daaruit bleek dat de consumptie van groente en fruit en beweging mensen gelukkig maakt, en niet andersom. Deze studie is de eerste in zijn soort die het verband tussen gezond eten en lichaamsbeweging blootlegt, in plaats van het te generaliseren.

Professor Kambhampati, een van de onderzoeksleiders van de studie: “Er is de afgelopen jaren een grotere verschuiving geweest naar gezondere levensstijlkeuzes. Het is een belangrijke ontwikkeling om vast te stellen dat het eten van meer groenten en fruit en meer bewegen zowel het geluksgevoel als de gezondheid kan verbeteren. Er is sprake van een duidelijke win-winsituatie. Deze resultaten kunnen handig zijn voor toekomstige campagnes rond milieu en duurzaamheid.”

Bron: ScienceDailly


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven