PMA annuleert Fresh Summit

Produce Marketing Association heeft bekendgemaakt dat de PMA Fresh Summit voorzien voor 28, 29 en 30 oktober in New Orleans geannuleerd wordt.

"Ik had graag iedereen weer bij elkaar gezien in oktober in New Orleans", zegt Cathy Burns, CEO van PMA in onderstaande videoboodschap. "Maar gezien de impact van de orkaan Ida en de tropische storm Nicholas is het onmogelijk om de Fresh Summit 2021 te organiseren."

"Fresh Summit is meer dan alleen maar drie dagen in de maand oktober", vervolgde Burns. "Voor een evenement van deze omvang zijn er weken vóór het evenement veel middelen nodig en we hebben er simpelweg geen vertrouwen in dat de benodigde infrastructuur aanwezig zal zijn. Maar we zijn natuurlijk ongelooflijk teleurgesteld dat we deze kans missen om elkaar weer eens persoonlijk te ontmoeten. Dergelijke onvoorziene omstandigheden beslissen er echter anders over."

"Ik denk dat PMA de juiste en noodzakelijke beslissing genomen heeft door het evenement te annuleren", zegt Dan Davis van Starr Ranch Growers. "Hoe graag we allemaal samen zouden zijn, het is nu niet het moment."

De coronabesmettingen nemen immers weer toe in de Verenigde Staten en een paar weken geleden trof een orkaan New Orleans. Hierdoor is het niet haalbaar om een evenement van deze omvang te houden. "Ik steun PMA in deze beslissing. Het getuigt van verantwoordelijkheidszin de beurs te annuleren nu zoveel mensen heel wat problemen aan hun hoofd hebben."

"Hoewel we diep bedroefd zijn door de annulering van Fresh Summit, staan we achter de beslissing van PMA. We zullen de AGF-sector door dik en dun blijven steunen en we kijken er al naar uit om allemaal weer samen te komen wanneer de tijd rijp is," zei John Anderson, CEO en managing partner van Oppy, in een verklaring.

PMA heeft de sectorpartners uitgenodigd om samen met hen een bijdrage te leveren aan organisaties die betrokken zijn bij de herstelinitiatieven in de streek van New Orleans, waaronder het Amerikaanse Rode Kruis en World Central Kitchen.

De organisatie overlegt met alle exposanten, verkopers en geregistreerde gasten om de verdere mogelijkheden te bekijken en te bespreken welke stappen nu het beste gezet kunnen worden. Iedereen die een lid van het PMA-team wil spreken, gelieve eerst de door de organisatie verzonden e-mail te raadplegen, want die bevat heel wat relevante details.

Klik hier om antwoord te krijgen op enkele van de meest gestelde vragen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven