Nieuwe studie toont aan hoe kassen in Colorado profiteren van zonne-energie

De zon doet het altijd. Daarmee is de zon een nuttige energiebron voor in kassen. 

Twee onlangs door het Amerikaanse Joint Institute for Strategic Energy Analysis (Jisea) gepubliceerde studies laten zien hoe land- en tuinbouwbedrijven hun energieopwekking en -verbruik duurzamer kunnen maken.

"Jisea onderzoekt manieren om de kosten van energie in voedingssystemen te verlagen, emissies te verminderen, nieuwe energiebronnen voor de land- en tuinbouw te beoordelen en de veerkracht van voeding te vergroten," aldus Jisea-directeur Jill Engel-Cox.

Jisea heeft een casestudy gemaakt van de mogelijkheden voor duurzame, betrouwbare en zuinige opwekking van warmte en elektriciteit in tuinbouwbedrijven in Colorado. Dit werk, dat wordt ondersteund door het Colorado Department of Agriculture en het Colorado Energy Office, moet winstgevende, schone en efficiënte tuinbouwactiviteiten in Colorado vooruit helpen.

Zonne-energie is een veelbelovende oplossing voor kassen in Colorado
De Jisea-analisten Gail Mosey en Laura Supple onderzochten de mogelijkheden van zonne-energie om warmte, elektriciteit en noodstroom te leveren in vier glastuinbouwbedrijven in Colorado: Altman Specialty Plants, Gunnison Gardens, Welby Gardens en Zapata Seeds.

De kassen in Colorado zijn uitgerust met een breed scala aan teelttechnieken, bestaande energiebronnen ter plaatse, bouwkundige ontwerpen en klimaatbeheersingsstrategieën, wat resulteert in verschillende energiebehoeften en tuinbouwuitdagingen.

Geen pasklare oplossing
"We hebben ontdekt dat er geen pasklare energieoplossing voor kassen bestaat, omdat het zulke unieke systemen zijn," zegt Gail Mosey, hoofdauteur van de Jisea-case study. "Een geschikte combinatie van technische en niet-technische oplossingen kan echter op duurzame wijze de grootste energieverbruikers aanpakken."

Verschillende combinaties van zonne-energie en thermische zonne-energietechnologieën kunnen de bedrijfskosten verlagen, het concurrentievermogen van tuinbouwbedrijven verbeteren en de duurzaamheid en veerkracht van tuinbouwopbrengsten verbeteren. Zo zouden op het net aangesloten zonnepaneelsystemen kunnen voorzien in de energiebehoefte van de kassen en stroom kunnen terugleveren aan het net, waardoor er minder nood is aan extra noodgeneratoren of batterijen.

Lees de volledige casestudies om meer te weten te komen over hoe zuivelfabrieken in Colorado anaerobe vergisting kunnen gebruiken en kassen in Colorado zonne-energie kunnen gebruiken om energieonafhankelijkheid te bereiken en tegelijkertijd de winstgevendheid te verbeteren en de uitstoot te verminderen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven