Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
retailer zet sinds jaren '80 bewust in op bio-contractteelt

Tegut... opnieuw Duitslands nummer één in bio-groenten en -fruit

Het is één van de belangrijkste onderscheidingen die in de Duitse levensmiddelenhandel wordt uitgereikt: de 'Retail Award'. Het Duitse marktonderzoeksinstituut GfK SE ondervraagt in opdracht van tijdschrift Fruchthandel Magazin negenduizend huishoudens over hun mening over het groenten- en fruitaanbod van de verschillende handelsgroepen. Ook dit jaar eindigde bio-pionier tegut... uit Hessen op de eerste plaats. De retailer heeft daarmee het beste groenten- en fruitassortiment in de categorie bio-producten.

Thorsten Heil

Thorsten Heil, afdelingsleider inkoop groenten en fruit bij tegut…, is zeer blij met de onderscheiding en het vertrouwen dat de klanten hebben in tegut…: "We staan nu voor de vierde keer op rij op de eerste plaats in deze categorie en hebben in totaal voor de zesde keer gewonnen. De klant weet blijkbaar dat wij bio niet aanbieden omdat het momenteel 'in' is en omdat iedereen dat doet. Voor ons is bio geen trend, maar een overtuiging. En dat merkt de klant."

tegut… zet sinds de jaren '80 bewust in op de contractteelt. Alle tegut… bio-producten in de categorie groenten en fruit komen tegenwoordig van contracttelers, het grootste deel is van Demeter. "Onze contractpartners in Duitsland zijn vrijwel 100% volgens de strenge richtlijnen van de teeltverenigingen gecertificeerd, daarop zijn we zeer trots." Door deze langetermijn partnerschappen kunnen we de kwaliteit en smaak van de producten continu verder ontwikkelen.

Thorsten belooft de onderscheiding als motivatie te nemen om vast te houden aan de ingeslagen koers: "We zullen er alles voor blijven doen om de klanten het beste bio groenten- en fruitassortiment aan te kunnen bieden."

De Retail Award is voor de levensmiddelenhandel één van de belangrijkste indicatoren voor de consumentenstemming, aangezien de prijsdragers door de klanten zelf genomineerd worden.

Publicatiedatum: